[Update] Quintana praat met minister, profs mogen straat op in Colombia Algemeen nieuws

[Update] Quintana praat met minister, profs mogen straat op in Colombia

Door Jannick van der Hooft 03 mei 2020 | 13:12


(27 april 2020) Egan Bernal is één van de eerste wielrenners in Colombia die weer de straat op mag om te fietsen. De INEOS-renner heeft toestemming gekregen van de burgemeetser van Zipaquira om de lockdown te verlaten.

Bernal mag nu tussen vijf en acht uur 's ochtends de wegen rond zijn thuisstad op, zo melden verschillende media. Ook andere wielrenners die in de stad mogen, krijgen deze toestemming. Onder hen zijn Brandon Rivera (eveneens Team INEOS), Camilo Castiblano (Team Illuminate) en Diego Vasquez (Colnago CM).

Andere wielrenners die in Colombia zitten, mogen nog niet naar buiten. Onder meer Nairo Quintana, Sergio Higuita en Esteban Chaves kunnen niet profiteren van deze gunst en dienen in hun huis te blijven.

Update - 3 mei 2020 (13.15 uur): Profs in Colombia mogen trainen na gesprek Quintana met minister

In navolging van de renners in Zipaquira mogen nu alle UCI-renners in Colombia de straat weer op. Daar heeft Nairo Quintana voor gezorgd in gesprek met de Colombiaanse minister van sport, Ernesto Lucena. Dat meldt CyclingWeekly.

Lucena bevestigt het gesprek: 'Het idee is dat professionele coureurs met een UCI-licentie weer op straat mogen trainen. Het is aan de burgemeesters van de gemeentes om hun eigen reguleringen hieraan vast te hangen.'

De stem van Quintana heeft de minister over de streep getrokken om over te gaan tot dit besluit: 'Hij is een goede vertegenwoordiger van de renners en ze moeten de weg weer op kunnen. Het is immers hun baan. Zij leven hiervan en ze brengen veel vreugde voor de Colombianen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws