Knaven over luxeprobleem INEOS: 'Met benen Ruta del Sol naar de Tour' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Knaven over luxeprobleem INEOS: 'Met benen Ruta del Sol naar de Tour'

Knaven over luxeprobleem INEOS: 'Met benen Ruta del Sol naar de Tour'

Er zullen in deze zwarte wielerdagen een boel mensen zijn die graag in de schoenen van Servais Knaven zouden staan. De ploegleider van Team INEOS kent vooralsnog geen financiële problemen met zijn team en heeft om die reden alle tijd om na te denken over de invulling van het seizoensrestant.

Ook INEOS heeft de nieuwe wielerkalender inmiddels tot zich genomen en dus kunnen de vier kopmannen van de ploeg verdeeld gaan worden over de bomvolle drie koersmaanden. Dat wordt nog best een klus, zegt Knaven bij Sporza. 'Luxe is leuk, maar het maakt het niet altijd gemakkelijker. We gaan normaal met ons trio naar de Tour en dat hebben we nog nooit gedaan. Ook dat wordt een uitdaging.'

De logistieke afdelingen van de ploegen kunnen aan de bak, met op sommige dagen zelfs drie koersen op één dag. Het is bij INEOS misschien niet het grootste probleem. Want wat te doen met Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal én Richard Carapaz? 'Het is altijd het plan geweest om Froome, Thomas en Bernal naar de Tour te sturen. Er is nog niets honderd procent beslist, maar met die insteek zitten we nog altijd in ons hoofd.'

Carapaz mikte vol op de Giro d'Italia, maar als hij dat nog steeds wil, kan hij de Vuelta a Espana vergeten. Die kent namelijk enkele dagen overlap. 'Voor hem is de situatie een beetje anders. De Tour is twee maanden opgeschoven ten opzichte van de oorspronkelijke datum, de Giro vijf maanden. Voor hem ziet het er dus wat anders uit. Mentaal is dat een stuk zwaarder. Het is een soort winterperiode, maar je zult met de benen die je normaal in de Ruta del Sol hebt nu naar een topwedstrijd als de Tour gaan. Het positieve is dat dit voor iedereen gelijk is. Iedereen zal hardheid en ritme missen.' (foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws