Slapeloze Mollema geniet na en onthult toekomstplan: 'Het is extra bijzonder' De Klassiekers

Slapeloze Mollema geniet na en onthult toekomstplan: 'Het is extra bijzonder'

Door Marijn van den Berge 14 oktober 2019 | 09:31


Bauke Mollema zette zaterdag de kroon op zijn mooie carrière met een schitterende zege in de Ronde van Lombardije. En die overwinning dreunde ook zondag nog na, toen hij met De Telegraaf sprak.

‘Ik heb nul uur geslapen’, valt Mollema met de deur in huis, de ochtend na een grandioze en emotionele dag. ‘Toen ik besefte dat ik een monument had gewonnen, kwam de ontlading. Je zit vol adrenaline in de wetenschap dat je ouders langs het parcours staan en toen ik het volkslied hoorde, werd ik emotioneel’, verklaart Mollema.

‘Ik was erop gebrand hier te winnen, want de afgelopen weken lukt het hier in Italië steeds niet. Ik ben er altijd bij in de grote klassiekers, maar helaas win ik niet zoveel. Dan is het extra bijzonder dat je zo’n grote koers op je naam schrijft’, grijnst Mollema, die eerder al Clasica San Sebastian won.

Mollema: 'Ga me meer focussen op klassiekers'

En zo’n klassieke zege smaakt stiekem ook naar meer. ‘Ik ga me meer focussen op de klassiekers’, zegt Mollema, die mogelijk deelneemt aan de Ronde van Vlaanderen. Ook hoopt hij Luik-Bastenaken-Luik te winnen. ‘Maar ik wil volgend jaar zeker nog een klassement rijden in een grote ronde. Ik wil me graag nog eens in de Tour de France laten zien.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws