Van der Poel niet aanwezig bij de après-ski: 'Even het kopje vrijmaken' De Klassiekers

Van der Poel niet aanwezig bij de après-ski: 'Even het kopje vrijmaken'

Door Jannick van der Hooft 11 februari 2020 | 08:33


Na een lange crosswinter krijgt Mathieu van der Poel van zijn managers bij Alpecin-Fenix even de kans om rustig bij te komen op skivakantie. Christoph Roodhooft vertelt daarover bij Het Laatste Nieuws. Daar blijkt dat zo'n weekje skiën perfect past in het programma van de renner.

Roodhooft vertelt dat het niet per se nodig was voor Van der Poel om fysiek rust te pakken: 'Hij was niet koersmoe, zoals na het WK op de weg, maar zo kan hij even het kopje vrijmaken.' Na een lange tijd van intensief trainen en wedstrijden rijden is een weekje mentale rust meer dan welkom, zo meldt de manager. 'Net zoals iedereen die werkt, is hij blij met af en toe een beetje vakantie.'

Eerder al werd bekend dat Van der Poel het advies van zijn ploeg kreeg om op minimaal 1800 meter hoogte te gaan wintersporten: 'Dat noemen ze het nuttige aan het aangename koppelen.' Daar heeft de wereldkampioen veldrijden dan ook netjes naar geluisterd. Op zijn skioord begeeft hij zich voornamelijk in de sneeuw, want après-skigelegenheden zijn er amper. 'Daar was hij ook niet naar op zoek', lacht Roodhooft.

'Van der Poel heeft voordeel dat hij snel opnieuw goed is'

De Alpecin-manager vertelt dat zijn coureur op het WK veldrijden fysiek top was, maar dat het handig is om nu even af te bouwen. Hierna pakt hij de training weer op met het maken van duurritten, met het oog op het wegseizoen. Hij heeft er vertrouwen in dat Van der Poel tegen Milaan-Sanremo weer topfit is: 'Dat is een wedstrijd waar hij naar uitkijkt. En hij heeft het voordeel dat hij snel opnieuw goed is.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws