Boonen: 'Meer renners maken nu kans op Ronde van Vlaanderen' De Klassiekers

Boonen: 'Meer renners maken nu kans op Ronde van Vlaanderen'

Door Jannick van der Hooft 14 juni 2020 | 10:00


Tom Boonen verwacht een heel andere Ronde van Vlaanderen dan we gewend zijn. Reden daarvoor is de inkorting van het parcours met dertig kilometer. Dat vertelt de ex-winnaar in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De Belg baalt lichtjes van de wijzigingen in het parcours van Vlaanderens Mooiste. 'Natuurlijk had ik liever dat alle koersen hun vaste aantal kilometers zouden behouden', zo stelt hij. 'We gaan een ander wedstrijdverhaal krijgen. In een Ronde van Vlaanderen, of een andere topklassieker, zijn er renners die in het laatste uur net het verschil kunnen maken. Maar nu, in wedstrijden van 220 kilometer, zal er misschien tien procent meer renners kans maken op de overwinning.'

Ook het ontbreken van de Muur van Geraarsbergen vindt Boonen jammer: 'Het is de afgelopen jaren gebleken dat er altijd iets mogelijk is. De basis voor de overwinning van Philippe Gilbert (2017, red.) is daar gelegd. Het is altijd een interessant moment in de wedstrijd.' Toch snapt hij de beslissing wel: 'In de zone waar alle andere hellingen liggen, kun je moeilijk gaan snoeien.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws