[Update] Bernal rijdt geen Giro, hoofddoelen zijn de Tour en Spelen Giro d'Italia

[Update] Bernal rijdt geen Giro, hoofddoelen zijn de Tour en Spelen

Door Wesley van Bavel 27 december 2019 | 18:53


(20 november 2019) Egan Bernal zou aanvankelijk de Giro d’Italia rijden in 2019, maar een val en de daardoor veroorzaakte sleutelbeenbreuk gooide roet in het eten. Cyclingpro tekent op dat de Tourwinnaar van vorig jaar graag op herkansing wil in Italië, maar gedwarsboomd wordt door zijn ploeg INEOS.

Er zijn nog geen definitieve besluiten gemaakt over de rolverdeling van de kopmannen binnen de ploeg, maar het lijkt erop dat INEOS niet in de ambities van Bernal meewil. Gabriel Rasch, sportdirecteur van INEOS, zegt in de Sykkelpodden podcast van TV2 dat Richard Carapaz waarschijnlijk de kopman zal zijn in de Giro.

Een rol als knecht in de Giro zit er ook niet in, volgens Rasch. Thomas moet Carapaz helpen zijn titel te prolongeren en Bernal zou ingepland staan om Chris Froome aan zijn historische vijfde zege in de Tour de France te helpen, omdat dat het belangrijkste doel van de ploeg is. Bernal knechtte al voor de winnende Thomas in de Tour van 2018, maar reed nog nooit een andere grote ronde. Dat lijkt ook in 2020 niet te gaan veranderen.

Update - 27 december 2019 (13.22 uur): Bernal gaat titel in Tour verdedigen

Egan Bernal staat in 2020 aan de start van de Tour de France, zo melden Colombiaanse media vrijdag. De Tourwinnaar van dit jaar zet definitief een streep door de Giro d'Italia, waar Richard Carapaz vooralsnog als enige van 'de grote vier' aan de start staat. Chris Froome, Geraint Thomas én Bernal gaan alle drie voor de Tourzege.

Bernal heeft het nieuws inmiddels bevestigd tijdens zijn aanwezigheid bij de GP Feria de Cali. Hij zal zijn seizoen in februari beginnen in de Tour Colombia 2.1. Na de Tour de France zijn de Olympische Spelen in Tokio zijn volgende grote doel. Hij rijdt ook Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Zwitserland. (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws