Dutch Mafia-leden zien gokje verkeerd uitpakken in Unbound, Ten Dam en Dekker briefen kort na Gravel
Gravel

Dutch Mafia-leden zien gokje verkeerd uitpakken in Unbound, Ten Dam en Dekker briefen kort na

Dutch Mafia-leden zien gokje verkeerd uitpakken in Unbound, Ten Dam en Dekker briefen kort na

Unbound Gravel 2024 zit er weer op. De bekende Amerikaanse gravelwedstrijd werd zaterdag gewonnen door de Australiër Lachlan Morton, die na een lange aanval met de Amerikaan Chad Haga en lek gereden Thijs Zonneveld de zege naar zich toetrok in Emporia. Het gros van de overige Belgen en Nederlanders raakte in de achtergrond verzeild, maar finishte wel.

Piotr Havik was op plek vier uiteindelijk de beste Nederlander, terwijl Greg Van Avermaet zevende werd en zichzelf zo de beste Belg mocht noemen. 'Het was een heel lange dag, de laatste honderd kilometer heb ik echt afgeteld', zo vertelde de olympisch kampioen van 2016 na afloop aan Sporza. 'Iedereen was eigenlijk doodop, het is een heel zware wedstrijd.'

'Doordat ik in het begin zoveel krachten moest verspelen om terug te komen, heb ik eigenlijk nooit kunnen denken aan het winnen van de koers', zo vertelde Van Avermaet. 'Dat is een beetje spijtig, want nu was het meer aanhangen en zien hoe ver ik kon komen dan echt koersen. Maar het is vrij goed gelukt', aldus de vorig jaar met wegwielrennen gestopte renner. Landgenoot Jan Bakelants werd na een portie pech 28e.

Dutch Mafia om uiteenlopende redenen met dubbel gevoel

Zonneveld werd uiteindelijk 31e, net voor Jasper Ockeloen op plek 34. 'Ik had er meer verwacht', zei die laatste in zijn debrief op social media. 'We gokten wat en gingen voor de zwaarste banden, zodat we weinig kans hadden om lek te rijden. Door de hevige weerstand explodeerde ik echter op het moment dat er nog zo'n twintig jongens in de eerste groep reden', aldus Ockeloen. Niki Terpstra (51e) zat met hetzelfde euvel.

'Ik dacht op dat moment aan stoppen, maar ben trots op mezelf dat ik heb doorgezet', vervolgt Ockeloen. 'In de laatste stopzone ben ik van banden gewisseld en vanaf dat moment voelde ik mij een stuk beter. Uiteindelijk ben ik dus blij dat ik met een goed gevoel gefinisht ben.' Crosser Joris Nieuwenhuis finishte ook rond dezelfde contreien, op plek 38.

Dan Laurens ten Dam en Thomas Dekker, mannen die Unbound al vaker reden. Zij eindigden uiteindelijk op respectievelijk plaats 50 en 42 en kwamen na afloop met een klein wedstrijdverslag. 'Ik heb geroeid met de riemen die ik had, maar aan het einde was het een beetje op', aldus Dekker. 'Bij mij was het na vijf uur ook een beetje op, dus ik ben niet tevreden. Je kan niet altijd 6 gooien... woensdag komen we met het uitgebreide verhaal in de podcast', aldus de man van Live Slow Ride Fast.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news