Hij 'bombardeerde elke afdaling', maar ook Matej Mohoric merkt dat Unbound toch wel andere koek is Gravel
Gravel

Hij 'bombardeerde elke afdaling', maar ook Matej Mohoric merkt dat Unbound toch wel andere koek is

Hij 'bombardeerde elke afdaling', maar ook Matej Mohoric merkt dat Unbound toch wel andere koek is

Gravelwereldkampioen Matej Mohoric ging met Unbound Gravel een nieuw avontuur aan, maar moest na afloop van de Amerikaanse grindkoers concluderen dat dit nog wel een ander paar mouwen is. Samen met ploeggenoten Lukasz Wisniowski en Matevz Govekar stapte Mohoric uit koers.

De social media-crew van Unbound kwam de drie nog tegen op de omloop, nadat ze de wedstrijd officieel verlaten hadden. Mohoric maakte nochtans een goede indruk in de openingsfase, waarin hij enkele malen aanviel. 'Hij bombardeerde elke afdaling', zag ook Thijs Zonneveld. 'Daar neem je ook een risico mee, dus die reed later ook zijn velg kapot. Hij en Keegan Swenson (winnaar van Unbound van vorig jaar, red.) hielden elkaar goed in de gaten, maar de knechten waren op een gegeven moment ook weg.'

Wisniowski en Govekar moesten in de eerste helft van de wedstrijd inderdaad al passen, waarna het aan Mohoric zelf was. De Sloveen reed uiteindelijk lek en had nog wat mankementen aan zijn materiaal, waardoor hij iets na halfweg koers ook maar besloot uit te stappen. Samen met zijn Bahrain Victorious-ploeggenoten stak hij af richting Emporia.

'We houden het bij wegwielrennen', grapte Mohoric. 'Geniet van deze dag, het is mooi weer om te fietsen. De wegen zijn hier wel wat minder, daar hielden mijn banden ook niet zo van. Hopelijk houden mijn reservebanden het wel, al is er nog wel wat kapot gegaan nadat ik enkele stenen heb geraakt. Het is echt rocky.'

'Wij nemen de korte weg naar het checkpoint en gaan lekker douchen en iets eten', stelt Mohoric. Wisniowski richtte zijn armen tot de hemel en zei met een kwinkslag dat hij komende week terugkeert, terwijl jongeling Govekar op zijn jonge leeftijd het al een hele ervaring vond. Unbound werd uiteindelijk gewonnen door de Australiër Lachlan Morton.

Video: Mohoric en Bahrain Victorious-ploeggenoten na opgave in Unbound

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws