IDL Kijktip | Kijk en geniet; de mooiste beelden van de laatste vijf Tours IDL-producties

IDL Kijktip | Kijk en geniet; de mooiste beelden van de laatste vijf Tours

Door Tom van der Salm 06 juli 2020 | 08:11


Dat de Tour de France de grootste wedstrijd is ter wereld, staat wel vast. Nu de maand juli is aangebroken, voelt de gemiddelde wielerliefhebber het gemis van drie weken spektakel toch wel. Gelukkig start de ronde - als alles volgens planning verloopt - eind augustus alsnog en hebben we alle mooie beelden van de afgelopen jaren nog!

2019: Van de gele trui van Teunissen tot de modderstroom, wát was dit een Tour! Steven Kruijswijk op het podium, veel Nederlands succes en strijd tot in Parijs. Uiteindelijk bleek een piepjong Colombiaanse berggeit de sterkste, de eerste van hoeveel voor Egan Bernal?

2018: De Tour van Tom! Dumoulin hield de Nederlandse wielerliefhebber lang in zijn greep, met zijn uitmuntende prestaties in deze Ronde van Frankrijk. Het Sky-blok bleek uiteindelijk te sterk, met Geraint Thomas voorop. Ondertussen zorgde ook Dylan Groenewegen nog voor heel wat Nederlands succes.

2017: De val van Valverde, de clash tussen Cavendish en Sagan. Ook deze Tour stond weer bol van surprises. Sunweb veroverde deze Tour met het frivole koersen van Michael Matthews en Warren Barguil, terwijl Chris Froome op het eindpodium pronkte met de eindzege. Net na Groenewegen, want die behaalde zijn eerste Tourzege op de slotdag van de koers.

2016: De reïncarnatie van Cavendish, de twee ritzeges van Dumoulin, maar bovenal: de Froomey-run op Mont Ventoux. De Brit klapte samen met Richie Porte en Bauke Mollema op een motor, wat beelden opleverde die de hele wereld overgingen. Maar bovenal: wederom een kunststukje van de media-afdeling van de ASO.

2015: Van Utrecht naar Parijs; met onderweg de Muur van Huy (en de megacrash), een mini-Parijs-Roubaix en cols als Plateau de Beille en Alpe d'Huez. Een Tour bomvol van spektakel, maar ook met ontzettend veel valpartijen. 'Het hoort erbij', klinkt het bijna direct uit het boek vol wielerjargon. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws