Hoe verging het de grote ronde-pooltips van In de Leiderstrui dit jaar? IDL-producties
IDL-producties

Hoe verging het de grote ronde-pooltips van In de Leiderstrui dit jaar?

Hoe verging het de grote ronde-pooltips van In de Leiderstrui dit jaar?

Keuzes, keuzes, keuzes; je hoofd zit er vol mee op de vooravond van de grote rondes. En dan komt die vervelende redacteur van In de Leiderstrui ook nog eens met wat naampjes aanzetten waardoor je nóg meer gaat twijfelen op de vooravond van de grote rondes. Maar hoe deden deze tipjes het? Kunt u de komende jaren blind vertrouwen op de vooruitgeschoven dark horses?

Blind vertrouwen zou ik sowieso niet doen (zelfs mijn eigen familie denkt dat ik zand in hun ogen probeer te strooien met de tips), maar wellicht bent u net uw collega, buurman of vervelende oom voorgebleven met behulp van onze tips. In dat geval deel ik via t.vandersalm@indeleiderstrui.nl graag mijn bankrekening met u voor een donatie. Geintje! Het is natuurlijk vooral voor de lol en eer, om je brein eens even goed te laten kraken op een speelse wijze. Al kijk je toch net wat vaker naar je team/voorspelling als je lekker bezig bent, zo eerlijk moeten we allemaal zijn.

Vive le Tour, Vive le tips!

De Tourpool op je werk winnen is natuurlijk een heerlijk gevoel, maar had u dat voor mekaar gekregen met onze tips? Deels, want sommige namen hebben uitzonderlijk goed gepresteerd en anderen zeer matig tot slecht. Marc Hirschi had bijvoorbeeld een hele stapel punten opgeleverd als dark horse, terwijl José Joaquin Rojas geen een keer top tien reed.

Hoe verging het de grote ronde-pooltips van In de Leiderstrui dit jaar?
undefined

Jasper Stuyven en Bryan Coquard waren eveneens twee namen die heel goed presteerden uit het lijstje. De Belg reed zes keer top tien en de Fransman zelfs zeven keer. Een andere sprinter die we benoemden was Giacomo Nizzolo, maar de Europees kampioen verdween (weliswaar met enkele goede noteringen) na acht dagen al uit koers met een blessure. Ook Sergio Higuita reed de Tour niet uit, de Colombiaan liet zichzelf alleen maar zien in de tweede etappe.

Pavel Sivakov was dé naam die we naar voren schoven, maar u had daar niet in mee moeten gaan. De Rus van INEOS viel hard in de eerste rit en reed slechts eenmaal top tien. De aanvallers die we benoemden reden wel goed. Er waren weinig dagen dat Pierre Rolland en Lennard Kämna niet in de kopgroep zaten, de Duitser bekroonde dat, net als Hirschi, met een ritzege. De laatste naam die we tipten was Oliver Naesen. Voor de overgangsritten, waarin de Belg uiteindelijk drie keer in de top tien finishte. Geen slechte keuze dus.

De Russen laten je in de steek, ook in de Giro

Waar Pavel Sivakov in de Tour onze nummer één tip was, gold dit bij de Giro-tips voor Aleksandr Vlasov. Conclusie: pak niet de Russen, want Vlasov verdween in de tweede rit al uit de wedstrijd. Ook Tanel Kangert presteerde slecht, al moet daarbij de voetnoot geplaatst worden dat we Ruben Guerreiro (winnaar bergtrui) ook benoemden. Maar dat telt niet.

Filippo Ganna, viervoudig ritwinnaar, namen we ook op in ons lijstje omdat het zijn eerste grote ronde was. Maar de credits opeisen voor een wereldkampioen tijdrijden gaat te ver, die had iedereen wel in zijn team. De passage bij Jai Hindley, de uiteindelijke nummer twee, citeren we wel. 'Als Team Sunweb kan voortborduren op het succes van de Tour, is deze Hindley ongetwijfeld een van de pionnen die daar verantwoordelijk voor is.' Dat is wel gelukt, Jai.

Hoe verging het de grote ronde-pooltips van In de Leiderstrui dit jaar?
undefined

Twee Deceuninck-Quick-Step-Italianen presteerden ook naar behoren. Fausto Masnada eindigde als negende in het eindklassement, terwijl Davide Ballerini zich enkele malen wist te plaatsen in de spurts. Andere Italianen die we tipten waren Andrea Vendrame (vijf keer top tien) en Giovanni Visconti (vaak in de aanval, maar uiteindelijk uitgevallen).

Door het grote aantal tijdritten behandelden we naast Ganna nog twee tijdrijders: Edoardo Affini faalde in de openingstijdrit en verdween met zijn ploeg Mitchelton-Scott na zeven dagen uit koers, terwijl Josef Cerny aan de andere kant van het spectrum stond. De Tsjech werd in de drie tijdritten één keer vijfde en twee keer zesde, en won vanuit een ontsnapping de negentiende rit. Cerny in uw team opnemen was dus een héle goede keuze geweest.

Hoe brachten de sorpresas het er vanaf?

De tien sorpresas die we opstelden voor de Vuelta hebben het goed gedaan, dat kunnen we wel stellen. Waar we Sivakov en Vlasov nog jinxten in de Tour en Giro, heeft onze nummer één tip in de Vuelta wel huisgehouden. David Gaudu won op fraaie wijze twee bergritten en eindigde als achtste in de Ronde van Spanje.

Als Matej Mohoric-fan deed het pijn om de Sloveen in de tweede rit uit te zien vallen met een gebroken schouderblad, daar we heel veel verwachtten van de meesterdaler. Helaas pindakaas, geen punten. Ook Rüdiger Selig had weinig klaargespeeld voor u, de Duitser verloor (ondanks twee ritwinsten van kopman Pascal Ackermann) zijn lead-out-plek aan Martin Laas tijdens de Vuelta.

Wie wel scoorde, was Dan Martin. Er was bij veel volgers twijfel rondom de Ier, maar de verwachtingen van onze redacteur maakte hij helemaal waar. 'In deze Vuelta vindt hij tevens een parcours op maat, met al die explosieve puisten. Als hij goed is, is de 34-jarige Martin een gevaarlijke klant voor ritzeges en kan hij de lijn der sterke oude rotten van Richie Porte in de Tour en Domenico Pozzovivo in de Giro doortrekken.' Martin pakte inderdaad een ritzege, was er overal bij en finishte uiteindelijk als vierde in het eindklassement.

Hoe verging het de grote ronde-pooltips van In de Leiderstrui dit jaar?
undefined

Ook Magnus Cort en Ion Izagirre (benoemden we samen met broer Gorka) scoorden een ritzege voor uw poolteam. Robert Stannard deed dit niet, maar maakte zijn status als toptalent wel waar met drie top tien-noteringen en een tomeloze aanvalslust. Twee andere talenten die we benoemden, Andrea Bagioli en Clément Champoussin, begonnen heel sterk aan de Vuelta, maar doofden als een nachtkaars uit. Met allebei twee top tien-noteringen in lastige ritten hebben ze wel hun waarde bewezen.

Wie zijn waarde ook dubbel en dik waard bewees, is Felix Großschartner. De Oostenrijker was voor de redacteur een echte no brainer en maakte die status helemaal waar. De slechtste daguitslag van Felix Großschartner was 36e, terwijl hij zes keer top tien reed en uiteindelijk als negende aankwam in Madrid. Niet slecht, Felix!

Conclusie

Conclusie houden we kort: Ik hoop dat u een mooi wielerjaar heeft gehad, de pooltjes met uw geliefde en gehate mensen heeft gewonnen en dat we u volgend jaar terug zien, ergens begin mei. Stay tuned en bedankt voor het lezen! (foto: Sirotti)

Tom van der Salm | t.vandersalm@indeleiderstrui.nl

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws