Pidcock bijt nogmaals van zich af: 'Wilde niet betrokken raken bij deze regelveranderende shitshow' Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock bijt nogmaals van zich af: 'Wilde niet betrokken raken bij deze regelveranderende shitshow'

Pidcock bijt nogmaals van zich af: 'Wilde niet betrokken raken bij deze regelveranderende shitshow'

Het wereldkampioenschap cross-country was er eentje waar nog lang over nagepraat zal worden. Zo zag Mathieu van der Poel zijn gouden droom al na drie minuten in rook opgaan, terwijl er daarvoor ook nog het nodige te doen was omtrent de startposities van Van der Poel, Tom Pidcock en Peter Sagan. Via Twitter heeft Pidcock, die zich in Glentress Forest uiteindelijk tot wereldkampioen wist te kronen, gereageerd op de ontstane commotie.

Van der Poel, Sagan en Pidcock mochten wegens uiteenlopende redenen verder van voren starten dan normaal gesproken het geval zou zijn. Dat leidde direct tot veel vragen, vooral bij de rest van het deelnemersveld. Een selecte groep topmountainbikers, met onder meer Nino Schurter, Jolanda Neff, Jordan Sarrou en tal van andere sterren, bracht een statement naar buiten. Ook voormalig mtb-topper Bart Brentjens mengde zich in de debatten. 'Sagan staat nergens in een top tien of top twintig... eigenlijk kun je het niet maken, wat ze doen', zo liet hij onder meer optekenen.

Na afloop van zijn triomf kwam Pidcock al terug op alle heisa. De Brit was het namelijk zelf ook oneens met de beslissing van de UCI, die als vanzelfsprekend wel in zijn voordeel werkte. 'Het is gewoon bullshit, toch? Het was niet voor mij, ze hebben me gewoon naast iemand gezet die eigenlijk achter me zouden moeten staan', aldus Pidders. Eenieder die dacht dat de storm dan eindelijk was gaan liggen, kwam van een koude kermis thuis. Daags na zijn overwinning benadrukte Pidcock via Twitter andermaal zijn opinie. 'Ik wilde niet betrokken raken bij deze regelveranderende shitshow, maar ik heb het gevoel dat er iets moet worden gezegd. Ook al heb ik er uiteindelijk baat bij gehad, ik ben het er volledig mee oneens. Deze regel is niet voor mij gemaakt of door mij of vanuit mijn kamp aangevraagd.'

In een extra bericht gaat de veelzijdige coureur van INEOS Grenadiers nog verder. 'Ik heb drie weken voorbereiding voor de Tour de France opgeofferd om mijn lente te verlengen, voordat ik een pauze nam om zoveel mogelijk punten te behalen voor dit wereldkampioenschap. Als een regel als deze moet worden gemaakt, moet dat aan het begin van het jaar gebeuren. Ik steun de positie van de vertegenwoordigers van de andere renners.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws