In de Leiderstrui
Search

Etappe 8 Tour de France 2020: Cazères-Loudenvielle (140 km)

Het weekend voor de eerste rustdag is aangebroken. Op zaterdag 5 september gaat er flink geklommen worden. Toch eindigen de renners niet bergop, want na de laatste klim zijn nog negen kilometer te rijden, waaronder een fikse afdaling.

Het peloton start vandaag in Cazères-sur-Garonne, of beter gezegd óp Cazères-sur-Garonne. Dat is namelijk een spoorwegstation. De coureurs mogen redelijk rustig starten, maar na ongeveer vijftig kilometer zijn ze toch flink aan het klimmen, op de flanken van de Col de Menté.

Na de afdaling wordt er verder gereden naar de Port de Balès, een stevige klim. Hij is bijna twaalf kilometer lang en kent flinke stukken van boven de tien procent. Het deel van het peloton dat dan nog over is mag zich gaan wagen aan de Col de Peyresourde, die ongeveer even steil is als de Port de Balès. Wel is hij een stuk korter, namelijk een kleine tien kilometer. Zoals gezegd ligt de finish negen kilometer later, maar op de top zijn er wel bonificatieseconden. De eerste drie renners krijgen namelijk acht, vijf en twee seconden cadeau!