In de Leiderstrui
Search

De laatste twee dagen voor de eerste rustdag breken aan en het weekend belooft spektakel. In de achtste etappe van Macon naar Saint-Etienne (over 200 kilometer) vinden we zeven beklimmingen en dus een heuvelachtig parcours van start tot finish.

Aanvallers zullen deze rit in de agenda met rood omcirkeld hebben, want na een tussensprint is het klimmen, dalen, klimmen, dalen enzovoort. Vijf klimmetjes van tweede categorie en twee van derde categorie vormen de dag. Dit zijn vaak geen lange beklimmingen, maar we zien vaak gemiddelde percentages van boven de zeven, acht en zelfs negen procent.

In de laatste twintig kilometer ligt na een lange afdaling de laatste hindernis met de Cote de la Jaillère. Deze pukkel van 1,9 kilometer aan 7,9 procent kan een laatste schiftig tweeg brengen, alvorens een kopgroep of een uitgedund peloton afdalen naar het laatste hobbeltje richting de meet, die in dalende lijn ligt. 

De etappe kent één tussensprint en op de laatste klim liggen op de top extra bonificatieseconden. Aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.