Jumbo-Visma klaar voor laatste stap: 'Wij willen de jacht op INEOS openen' Tour de France

Jumbo-Visma klaar voor laatste stap: 'Wij willen de jacht op INEOS openen'

Door Marijn van den Berge 29 juli 2019 | 11:55


Het podium in Parijs zegt voldoende. Al jaren is het INEOS of Sky op één, soms ook nog op twee. Maar voor het eerst in de Ronde van Frankrijk stond daar ook het zwart-geel van Jumbo-Visma. En niet onbelangrijk: de formatie kende dominantie van INEOS-proporties, óók in verschillende bergritten. Het ambitieuze Jumbo-Visma wil dan ook doorstoten en INEOS van de troon stoten.

‘Wij willen de jacht op INEOS openen’, begint Merijn Zeeman scherp in het Algemeen Dagblad. ‘Om ons doel te bereiken, moeten we er nog een schepje bovenop doen. Zij weten heel goed wat nodig is om de Tour te winnen, maar wij beginnen dat ook te leren. We komen echt steeds dichterbij.’

Ook Steven Kruijswijk heeft die ambitie. ‘De komende jaren kunnen we het gevecht aangaan met INEOS om een grote ronde te winnen.’ De waarschijnlijke komst van Tom Dumoulin moet daarin helpen. Zodoende kan Jumbo-Visma vaker met twee kopmannen naar Frankrijk. ‘We gaan met een heel sterk team en willen echt meedoen voor de overwinning. De inzet in de Tour van volgend jaar is dat we met INEOS de strijd aangaan om het geel.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws