Eerste etappes Tour de France 2021 gepresenteerd: tijdrit en waaierkans Tour de France

Eerste etappes Tour de France 2021 gepresenteerd: tijdrit en waaierkans

Door Jannick van der Hooft 04 februari 2020 | 14:20


De Tour de France heeft de profielen van de eerste etappes in de editie van 2021 bekendgemaakt. La Grande Boucle start dat jaar in Kopenhagen en heeft de Deense etappes op een presentatie aan de buitenwereld getoond.

Christian Prudhomme is ontzettend blij dat de Tour de France na vele jaren weer terugkeert in Denemarken. Op de presentatie liet hij weten: 'Ik ben er trots op dat we hier kunnen terugkeren, zeker in een fietsvriendelijke stad als Kopenhagen.' De gepresenteerde etappes kun je hieronder zien:

Etappe 1 Tour de France 2021

De Tour de France van 2021 zal starten met een tijdrit over dertien kilometer in de straten van Kopenhagen. Veel meer hindernissen dan wat bochten kent het parcours niet. In de binnenstad van Kopenhagen zijn er amper hoogteverschillen te vinden.

Etappe 2 Tour de France 2021

Op dag twee waarschuwt de organisatie voor kansen op waaiers. De etappe gaat langs de Deense kusten naar Nyborg, waardoor de wind een belangrijke factor in deze rit kan gaan worden. Mocht dat niet gebeuren, wordt de rit waarschijnlijk voer voor een sprinter. De etappe is namelijk grotendeels vlak.

Etappe 3 Tour de France 2021

De derde etappe trekt van Velje naar Sønderborg en is 182 kilometer lang. Het parcours gaat grotendeels over vlakke wegen, waardoor de sprinters op deze dag nog een extra kans krijgen om er met de zege vandoor te gaan.

(Foto: Sirotti, 2019)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws