Sagan krijgt de bibbers van Van Aert: ‘Hij kan de groene trui bemachtigen’ Tour de France

Sagan krijgt de bibbers van Van Aert: ‘Hij kan de groene trui bemachtigen’

Door Gerrit van Loon 14 augustus 2020 | 19:36


Peter Sagan denkt dat Wout van Aert een kanshebber is voor de groene trui van de Tour de France. De Slowaak kijkt vol bewondering naar de recente huzarenstukjes van Wout van Aert van Jumbo-Visma. Tegen Cyclingweekly laat hij weten dat het moeilijk wordt opnieuw de groene trui te bemachtigen.

Sagan behaalde die puntentrui sinds 2012 tot en met vorig jaar, met slechts een uitzondering in 2017. Toen moest hij de Tour verlaten. Wereldkampioen Sagan werd toen door de jury gediskwalificeerd vanwege zijn actie in de vierde etappe naar Vittel. Hij bracht mede-sprinter Mark Cavendish hard ten val.

Dit jaar heeft de renner van BORA-hansgrohe besloten de Tour de France en Giro d'Italia te rijden. Geen klassiekers dus. ‘Ik kan niet overal zijn’, aldus Sagan. Verder zegt hij dat Van Aert een van de kanshebbers is voor de groene trui dit jaar, ondanks dat de Jumbo-Visma-man als knecht gaat werken voor topmannen als Primoz Roglic en Tom Dumoulin. Op de vraag of Van Aert hem kan uitdagen voor de groen trui, knikt Sagan.

Hij voegt er aan toe dat hij elk jaar een uitdager heeft voor deze onderscheiding. ‘Elk jaar wordt het moeilijker de groene trui te bemachtigen, maar het is niet onmogelijk en ik zal het opnieuw proberen’, is Sagan strijdlustig. Van Aert draagt momenteel de groene trui in het Critérium de Dauphiné. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws