🎥 Mettepenningen meldt zich met video in verhitte discussie Sweek/Vanthourenhout: 'Mensen vergeten snel' Veldrijden
Veldrijden

🎥 Mettepenningen meldt zich met video in verhitte discussie Sweek/Vanthourenhout: 'Mensen vergeten snel'

🎥 Mettepenningen meldt zich met video in verhitte discussie Sweek/Vanthourenhout: 'Mensen vergeten snel'

Jurgen Mettepenningen, manager van Pauwels Sauzen-Bingoal, heeft zich in de discussie tussen zijn poulain Michael Vanthourenhout en voormalige pupil Laurens Sweeck gemeld. De Belg deelt een video op social media van een incidentje in Diegem tussen de twee kemphanen van drie weken geleden en lijkt een sneertje uit te delen naar kamp-Sweeck.

Het verhaal is inmiddels gekend: Sweeck en Vanthourenhout reden zondag op het BK in Lokeren zij aan zij de post in in de slotronde, waarbij die eerste al dan niet bewust gehinderd werd door de materiaalmannen van Vanthourenhout. Sweeck stelde na afloop dat dit een bewussie was, in het kamp-Vanthourenhout sloegen ze die opmerkingen de wind in.

Daags nadien ging het bakkelei verder in de cross van Otegem. Op voorhand stelde Sweeck al dat hij zijn beschuldigingen niet terug zou nemen, waarbij Vanthourenhout stelde dat zijn rivaal een grens over was gegaan met zijn opmerkingen tegen de media. In de cross hinderde Sweeck zijn rivaal vervolgens, die hem daarop voor 'sukkelaar' uitmaakte.

Mettepenningen spreekt van déjà vu: 'Mensen vergeten snel'

Vanthourenhout was er na de cross dan ook even klaar mee, zo liet hij blijken. 'Ik vind het zielig hoe hij erover doet. Het schijnt dat Laurens in de laatste ronde nog eens is rondgedraaid met zijn fiets in de post. Zoals hij zondag zogezegd door mijn fiets moest doen, heeft hij nu een toertje gemaakt voor mijn mechaniekers. Heel zielig.'

Ook manager Mettepenningen, tot vorig jaar ook de baas van Sweeck, heeft nu van zich laten horen. Hij deelt een video van de cross van Diegem op 28 december, waarbij Sweeck Vanthourenhout hinderde bij een sprong over de balken, waarop de Europees kampioen tegen de grond ging. 'Otegem (links), Diegem 3 weken terug (rechts). Een déjà vu...', merkt Mettepenningen op. 'Mensen vergeten snel. Alleen hebben wij er toen geen rel van gemaakt...'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws