Furieuze Sweeck na tweede plaats op BK: 'Team van Vanthourenhout heeft mij twee keer moedwillig gehinderd' Veldrijden
Veldrijden

Furieuze Sweeck na tweede plaats op BK: 'Team van Vanthourenhout heeft mij twee keer moedwillig gehinderd'

Furieuze Sweeck na tweede plaats op BK: 'Team van Vanthourenhout heeft mij twee keer moedwillig gehinderd'

Laurens Sweeck had een goede kans om in Lokeren voor de tweede keer in zijn carrière Belgisch kampioen veldrijden te worden. Michael Vanthourenhout stak daar echter een stokje voor, waardoor Sweeck genoegen moest nemen met het zilver. Sweeck steekt na afloop zijn grote onvrede over het wedstrijdverloop niet onder stoelen of banken.

Waar Vanthourenhout in zijn flashinterview aangaf niet veel te hebben meegekregen van al het gedoe in en rondom de materiaalzone, stelt runner-up Sweeck er zeer zeker wel veel van te hebben meegekregen. Hij wijt zijn verlies in het één-tegen-één-duel met Vanthourenhout zelfs grotendeels aan de hommeles die plaatsvond in de materiaalzone. 'Ik ben ontgoocheld, omdat het niet helemaal sportief verlopen is', begint de Crélan-crosser stellig.

Sweeck stelt dat Pauwels Sauzen Bingoal veranderde van plek in de materiaalpost

Hij vervolgt: 'We waren wel aan elkaar gewaagd. In dat opzicht verdient Michael het wel. Maar ik begrijp niet waarom ze regels maken. Naar mijn weten kies je voor de start een box in de materiaalpost. Je blijft daar dan de gehele wedstrijd staan. Ik denk dat mijn team en ik een goede keuze hebben gemaakt om aan het begin te gaan staan. Dat zag je in het begin van de koers, toen ik daardoor een gat sloeg. Vervolgens kom ik in de tweede ronde in de post en staat de tegenstand in precies dezelfde box. En dat terwijl ze eerst verder naar achter stonden. Waarom zijn er regels als ze toch niet worden nageleefd?', vraagt de Leuvenaar zich nogmaals hardop af.

Sweeck is echter nog niet klaar met het spuwen van zijn gal. Hij voegt namelijk toe dat het team van Vanthourenhout hem zelfs twee keer bewust heeft gehinderd bij het aannemen van een nieuwe fiets. 'Als coureur voel je aan dat dit moedwillig was. Het hoort wel een beetje bij de koers. Maar nogmaals: er zijn regels. Ik denk dat ze die nog steeds maken om na te leven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws