Van der Poel beëindigt met overtuiging dominantie van Iserbyt in veldrijden Veldrijden

Van der Poel beëindigt met overtuiging dominantie van Iserbyt in veldrijden

Door Wilbert van der Velde 03 november 2019 | 16:05


Mathieu van der Poel luistert zijn terugkeer in het veld op met een dominante zege in de Superprestige Ruddervoorde. Het was lang uitkijken naar de dag dat Van der Poel weer een veldrit zou afwerken en iedereen was benieuwd of seizoensrevelatie Eli Iserbyt hem mogelijk zou kunnen kloppen. Van der Poel maakte echter gelijk aan alle concurenten duidelijk wie de baas is in het veldrijden en kwam solo over de finish in Ruddervoorde. Het podium werd vervolledigd door Laurens Sweeck en Toon Aerts.

De prestigestrijd tussen Van der Poel en Iserbyt begon al meteen bij de start met een felle sprint. Iserbyt dook als eerste het veld in en probeerde met een strak tempo de rest van het veld gelijk in de verdrukking te brengen. Van der Poel nam in eerste instantie een afwachtende houding aan en nestelde zich in het wiel van Iserbyt. Tegen het eind van de eerste ronde nam Van der Poel echter voor het eerst de leiding over van de Belg. Hij werd echter al snel gecounterd door Michael Vanthourenhout. Bij het ingaan van de tweede ronde sloten onder andere ook Corné van Kessel, Aerts, Sweeck en Tim Merlier aan bij het koptrio. 

Tweestrijd kleurt beeld

Ondertussen had Tom Pidcock het nog wat lastiger om de aansluiting te maken, maar ook hij zou zich bij de kopgroep aansluiten. Van der Poel koos er vervolgens weer voor om een plaagstootje uit te delen. Iserbyt aarzelde niet en sprong gelijk op het wiel van de Nederlander, gevolgd door Aerts en Vanthourenhout. Iserbyt liet zien niet onder de indruk te zijn van de wereldkampioen en nam resoluut over. Het leek er op dat Van der Poel en Iserbyt er de verwachte titanenstrijd van gingen maken. De ene keer was het de Nederlander aan de kop en de andere keer de Vlaming met de rest in ademnood, trachtend de twee klasbakken bij te houden. De twee hielden elkaar echter erg in de gaten, wat als gevolg had dat het tempo af en toe wat stil viel, waardoor Sweeck ervoor koos om ten aanval te gaan. 

Iserbyt kraakt

Ook Pidcock schoof steeds verder op en reed naar Sweeck toe, maar viel door een schuivertje weer terug naar Van der Poel en Iserbyt. Hierna gaf Van der Poel er weer een snok aan en ging op en over Sweeck. Iserbyt kon deze aanval niet rechtstreeks beantwoorden en moest een paar seconden prijsgeven. Dit was het eerste signaal dat het niet helemaal goed zat bij de tot nu toe zeer dominante Belg. Bij het begin van de vijfde ronde was, de zichtbaar vermoeide, Iserbyt dan ook teruggezakt naar de zesde plek. Niet veel later kon ook Sweeck het straffe tempo van Van der Poel niet meer bolwerken. Inmiddels was het Aerts die wegreed bij Pidcock, Merlier en Iserbyt en zich zo op de derde plaats zette. 

Verhoudingen bepaald

In het vervolg van de cross bleef Van der Poel gestaag uitlopen op Sweeck en Aerts. In de achtergrond bleek niemand meer bij machte om de top-drie te bedreigen, waardoor de bezetting van het podium, buiten pech gerekend, al ruim voor het ingaan van de laatste ronde bekend was. Uitblinkers van de laatste crossen Iserbyt en Pidcock deden het op positie vijf en zes niet slecht, maar hadden duidelijk niet de benen die ze tijdens de Koppenbergcross van afgelopen vrijdag hadden. Van der Poel legde de laatste ronde geconcentreerd en op eigen tempo af en gaat dus 'gewoon' verder in het veldrijden waarmee hij het achterliet: winnen! (Foto: Joren Ooms)

Uitslag Superprestige Ruddervoorde mannen 2019

1. Mathieu van der Poel
2. Laurens Sweeck + 0.23
3. Toon Aerts + 0.36
4. Tim Merlier 0.44
5. Eli Iserbut 1.38
6. Tom Pidcock 1.49
7. Corné van Kessel 2.06
8. Tom Meeusen 2.26
9. Quinten Hermans 2.32
10. Diether Sweeck 2.51


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws