Van der Poel zegeviert in Flandriencross Hamme na imponerende onemanshow Veldrijden

Van der Poel zegeviert in Flandriencross Hamme na imponerende onemanshow

Door Tom van der Salm 17 november 2019 | 16:01


Mathieu van der Poel heeft zijn tweede veldrit van dit weekend eveneens winnend afgesloten, bij de Flandriencross in Hamme. De Nederlander startte als Max Verstappen in een Formule 1-bolide, en reed zijn concurrenten allemaal naar huis door constant door te beuken. Laurens Sweeck kon het langst in de buurt blijven en pakte de tweede stek, terwijl Tim Merlier derde werd. 

Na de prachtige cross van gister was het afwachten hoe het gros van de mannen de reis van Tsjechië naar België zou verteren, om in het kader van de DVV Verzekeringen Trofee in Hamme de strijd met elkaar aan te gaan. Van der Poel stond in tegenstelling tot Tabor op de eerste rij, en dat was te merken. De alleskunner schoot als een haas uit de startblokken en dook als eerste het veld in. De kuiten van VDP produceerden in de eerste ronde aanval na aanval, met als doel het versmachten van de concurrentie. Enkel Toon Aerts kon zijn karretje aanhaken, maar de overige kanshebbers waren ook nog niet volledig uit het veld geslagen. 

Bij het ingaan van de derde ronde schoof alles weer in elkaar, maar dit was geen lang leven gegeven. Van der Poel gebruikte zijn krachtenarsenaal voor nog enkele machtsexplosies, waar Aerts en de net aangesloten Sweeck het antwoord schuldig op moesten blijven. Terwijl de vooraf hoog ingeschatte Eli Iserbyt in geen velden of wegen de bekennen was, begon Van der Poel aan zijn onemanshow. 

Sweeck blijft in de buurt, maar daar is alles mee gezegd

Een dappere Sweeck weigerde de handdoek in de ring te gooien, maar kon de aansluiting niet maken met de Nederlander. Veel afstand tussen de twee was er echter niet, maar Van der Poel bleef met sterke pedaalslagen het ritme van de koers bepalen. Gestaag wist VDP zijn voorsprong te vergroten, wat uiteindelijk resulteerde in een 'verwachte' overwinning. Sweeck reed sterk naar de tweede plaats, terwijl Aerts door problemen met zijn materiaal terugviel. Hierdoor ging de derde plaats naar Merlier. (foto: ProShots)

Uitslag Flandriencross Hamme:

1. Mathieu van der Poel
2. Laurens Sweeck + 0.40
3. Tim Merlier 1.03
4. Lars van der Haar 1.06
5. Eli Iserbyt 1.09
6. Tom Meeusen 1.15
7. Michael Vanthourenhout
8. Gianni Vermeersch 1.56
9. Corne Van Kessel 1.57
10. Toon Aerts 2.10


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws