Wederom geen maat op oppermachtige Van der Poel in nieuwe cross in Kortrijk Veldrijden

Wederom geen maat op oppermachtige Van der Poel in nieuwe cross in Kortrijk

Door Bram de Leuw 30 november 2019 | 16:17


Mathieu van der Poel heeft de nieuwe cross in Kortrijk gewonnen. Anders dan anders dit keer bleef de koers lang gesloten en liet Van der Poel het initiatief aan de anderen. In ronde 7 besloot hij uiteindelijk zijn duivels te ontbinden en kwam weer solo over de streep. 

Bij de start liet Van der Poel gelijk zien, dat hij de snelste was op het klimmetje naar de streep toe. Hij sprintte omhoog en dook als eerste het veld in. Echter liet Van der Poel het initiatief aan de anderen. Onder anderen Eli Iserbyt en Laurens Sweeck namen de leiding en bepaalden het tempo. Van der Poel vond dit prima en bleef de kop in zicht houden en spaarde zo zijn krachten. Het was wachten tot Van der Poel zijn aanval zou plaatsen. De Nederlander Corné van Kessel volgde ook heel goed en was constant op de eerste rij te vinden.

Van der Poel valt even terug door materiaalpech

Doordat de wedstrijd zo gesloten was, was er ook niemand in staat om even weg te rijden, maar op de brug was er toch een klein verschil. Van der Poel had materiaalpech. Hij kwam niet goed in zijn pedaal waardoor hij even niet goed weg kwam en terug viel naar de tiende positie. Er ontstond een gaatje voor een vijftal renners met Iserbyt, Aerts, Vanthourenhout, Van Kessel en Merlier. De coach van Merlier zag dit ook en riep naar zijn pupil dat hij zelf wel eens mocht proberen. Merlier reageerde gelijk en nam de kop van de wedstrijd. Van der Poel zag het gevaar en nam in de achtergrond de kop om het gaatje niet te groot te laten worden.

Lopende Van der Poel ontbindt zijn duivels

Van der Poel kwam terug tot het groepje en wisselde gelijk van fiets. Hij kwam als zesde uit de materiaalpost en besloot het modderige stuk, wat er steeds slechter bij lag, volledig te lopen. Hij was de enige die dit deed en liep zo naar de derde plek. Dit was voor Van der Poel het signaal om alles te geven. Hij nam de kop van de wedstrijd en sloeg zo een klein gaatje op Merlier en Vanthourenhout. Alleen die laatste kon nog even volgen, maar op de helling bij de aankomst zette Van der Poel aan en was hij gevlogen. Binnen een ronde bouwde Van der Poel zijn voorsprong uit naar dertig seconden.

Belgen aan elkaar gewaagd voor plek twee

De Belgen deelden in het begin allemaal een klein speldenprikje uit. Maar geen van de Belgen kon Van der Poel volgen op het beslissende moment. Vanthourenhout was ook niet blij met de actie van zijn ploeggenoot Iserbyt, die het gat op Vanthourenhout weer dicht reed. Vanthourenhout maakte met woord en gebaar duidelijk dat hij hier niet van gediend is. De Belgen kwamen niet meer terug op Van der Poel en uiteindelijk sprintten Merlier en Aerts naar het podium in Kortrijk. (foto Proshots)

Uitslag DVV Kortrijk Mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Tim Merlier +0.27
3. Toon Aerts +0.27
4. Corné van Kessel +0.28
5. Eli Iserbyt +0.30
6. Michael Vanthourenhout =0.31
7. Lars van der Haar +0.32
8. David van der Poel +0.48
9. Jim Aernouts +0.49
10. Tom Meeuwsen +0.49


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws