Flitsende Van der Poel revancheert zich met overwinning in Druivencross Veldrijden

Flitsende Van der Poel revancheert zich met overwinning in Druivencross

Door Wilbert van der Velde 15 december 2019 | 16:15


Mathieu van der Poel heeft 'de Moeder aller crossen' in Overijse gewonnen en spoelde daarmee de, voor hem wat onbekende, smaak van verliezen gelijk weer weg. Vanaf het begin van de cross maakte de wereldkampioen duidelijk dat hij met niets minder dan de winst genoegen zou nemen. Tom Pidcock en Quinten Hermans maakten het podium compleet.

De start van de Druivencross werd gekenmerkt door de korte, maar steile Tenotsberg. De crossers besloten dan ook verstandig om deze de eerste keer rustig en gezamenlijk op te rijden. Waar het op de klim rustig ging, was het in de afdaling waar de echte start werd gegeven. Het was niemand minder dan Van der Poel die besloot om de knuppel in het hoenderhok te gooien. De Nederlander wilde gelijk aan de concurrentie laten zien dat zijn mindere dag van zaterdag een incident was.

Crossers lastig gevallen door loslopende hond, Aerts schuift op

Hoewel Van der Poel sterk startte, moest hij toch toezien hoe onder andere Pidcock, Hermans en Eli Iserbyt hem voorbijreden. Aan het eind van de eerste ronde werd de cross opgeschrikt door een loslopende hond. De hond beschikte over een ijzeren conditie, want hij liep een heel eind mee met de crossers en dwong Michael Vanthourenhout zelfs tijdelijk tot stilstaan.

Ondertussen had zich er een kopgroep gevormd van vier man: Van der Poel, Iserbyt, Hermans en Pidcock. De winnaar van zaterdag in Ronse Toon Aerts had zoals zo vaak weer zijn start gemist en keek al snel tegen een grote achterstand aan. Hij panikeerde echter niet en begon aan een sterke opmars. Snel kreeg hij een drietal van de koplopers in het vizier. Maar er waren toch vier koplopers? Er waren inderdaad vier koplopers, echter Van der Poel was er vandoor gemuisd. Het was duidelijk te zien dat Van der Poel met andere benen was opgestaan dan zaterdag. Het oogde weer zichtbaar sterk en de wereldkampioen pakte bliksemsnel een aardige voorsprong op zijn concurrenten.

Van der Poel leek af te stevenen om een gemakkelijke overwinning, maar pech zit in een klein hoekje. In een modderige afdaling ging hij namelijk bijna onderuit. De Nederlander wist zich met één voet uit het pedaal nog recht te houden, de waarschuwing was echter gegeven. Met alle zintuigen weer op scherp, ging Van der Poel door met het uitbouwen van de voorsprong.

Achtervolgers Pidcock en Hermans deden wat ze konden, maar moesten zich neerleggen bij een strijd om het podium. Waar Iserbyt definitief die strijd moest staken, was het Aerts die zich als gevaar voor Pidcock en Hermans opwierp. Nadat Aerts Iserbyt had gelost, verlegde hij zijn blik naar Hermans en in luttele minuten had hij hem te pakken. Aerts was echter opeens een stuk teruggevallen en leek behoorlijk aangeslagen. Zijn strijd om het podium was dan ook voorbij. (Foto: Proshots)

Uitslag Druivencross Overijse mannen 2019

1. Mathieu van der Poel
2. Tom Pidcock + 0.14
3. Quinten Hermans + 0.27
4. Toon Aerts + 1.10
5. Tim Merlier + 1.43
6. Eli Iserbyt + 2.14
7. Wietse Bosmans + 2.36
8. Daan Soete + 2.55
9. Marcel Meisen + 3.24
10. Tom Meeusen + 3.33


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws