Aerts kan niet op tegen grote twee: 'Van Aert was te sterk, hoopte wel op tweede plaats' Veldrijden
Veldrijden

Aerts kan niet op tegen grote twee: 'Van Aert was te sterk, hoopte wel op tweede plaats'

Aerts kan niet op tegen grote twee: 'Van Aert was te sterk, hoopte wel op tweede plaats'

Toon Aerts had de betere startpositie, de betere start en heel even leek de Belg van Baloise Trek Lions te kunnen stunten op Tweede Kerstdag in Dendermonde. Niets bleek minder waar: Wout van Aert overvleugelde hem en won met grote overmacht, Van der Poel bleek bij z'n terugkeer ook een maatje te groot. Aerts berust na afloop in z'n derde plaats.

'Dit is een goed begin van de Kerstperiode, het is goed dat ik ben weg gebleven uit Val di Sole. Ik voelde vorige week dat de goede benen eraan kwamen en dat heb ik vandaag bewezen. Mijn vorm wordt beter en beter, ik kijk uit naar de komende weken', zo stelt Aerts vast in het flashinterview.

De Belg beaamt dat het een zware cross was in Dendermonde. 'Ik voelde dat Wout ons echt wel onder druk zette, maar het gaf moed dat ik met Mathieu weer kon aansluiten. Dat gaf vertrouwen, maar toen Wout nog eens aanging, bleek wel dat hij te sterk was. Ik hoopte nog wel op de tweede plaats, maar met dit resultaat kan in tevreden zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws