Aerts slaat met knipoog terug naar Iserbyt: 'Het was een Formule 1-incident' Veldrijden
Veldrijden

Aerts slaat met knipoog terug naar Iserbyt: 'Het was een Formule 1-incident'

Aerts slaat met knipoog terug naar Iserbyt: 'Het was een Formule 1-incident'

Toon Aerts leek zondag op weg naar zijn tweede zege van dit weekend, maar een valpartij gooide roet in het eten. De Belg zag Eli Iserbyt de overwinning van de Wereldbekercross in Besançon pakken, waarna hij zelf tweede werd. Toch spreekt Aerts in het flashinterview van 'tevredenheid' over de koers.

De wielerfans werden zondag getrakteerd op een spannend duel tussen Aerts en Iserbyt. 'Ik heb geprobeerd om Eli onder druk te zetten', spreekt Aerts. 'Ik probeerde eigen tempo te rijden en dacht dat ik op een paar plekken ook de betere was.' In de slotfase kwam Aerts echter ten val, waardoor hij in de achtervolging moest. 'Het was super glad. Ik probeerde recht te kreffelen, maar raakte toen verzeild in een Formule 1-incident', zo grapt hij naar Iserbyt, die dezelfde vergelijking een week eerder maakte. 'Eigenlijk dacht ik toen al dat de wedstrijd verloren was, want het zat er niet meer in om nog eens opnieuw in gang te trekken.'

Waar Aerts als tweede eindigde, wist zijn ploeggenoot Pim Ronhaar naar een knappe derde plek te rijden. 'Een supertoffe gast. Als je ziet dat zo'n jonge leeuw, die pas net bij de ploeg is, hier op het podium eindigt, kun je stellen dat de ploeg een super mooi weekend achter de rug heeft. We zijn op weg naar een mooie kerstperiode', vertelt Aerts vol lof over de Nederlander.

Over het parcours van de Wereldbekercross in Besançon, die voor het eerst op de kalender stond, was Aerts zeker te spreken. 'Dat lag me. Ik hoop dat het een blijver is en dat ik hier ooit kan winnen.'

Lees meer over:
Veldrijden Toon Aerts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws