Aerts ziet Iserbyt uitlopen in klassement Superprestige: 'Was nog niet helemaal hersteld' Veldrijden
Veldrijden

Aerts ziet Iserbyt uitlopen in klassement Superprestige: 'Was nog niet helemaal hersteld'

Aerts ziet Iserbyt uitlopen in klassement Superprestige: 'Was nog niet helemaal hersteld'

Toon Aerts eindige maandag als vijfde in de Superprestige Heusden-Zolder. Daarmee deed de Belg geen goede zaken voor het klassement, aangezien Eli Iserbyt als derde eindigde. Met nog één wedstrijd te gaan, is het verschil nu vier punten in het voordeel van Iserbyt.

Voorafgaand aan de cross verdedigde Iserbyt een voorsprong van twee punten op Aerts, die na afloop baalde dat hij geen aansluiting kon vinden met het groepje van Iserbyt, Tom Pidcock en Quinten Hermans. Zij vochten ver achter Van Aert een duel uit voor de podiumplekken. 'Het was een beetje spijtig dat ik niet met dat groepje kon meekomen. Ik was zeker niet zo goed als gisteren. Ik was denk ik nog niet helemaal hersteld. Doordat ik niet mee was, kwam ik nooit in aanmerking om wat puntjes terug te nemen.' Aerts eindigde zondag in de Wereldbeker van Dendermonde nog knap als derde, toen hij lang kon aanhaken bij Van Aert en Mathieu van der Poel. De Nederlander stelde maandag teleur en stapte na een mindere dag vroegtijdig af.

Aerts kwam in een groep terecht achter de eerste vier rijders en kreeg daar te maken met een ploeggenoot van Iserbyt bij Pauwels Sauzen-Bingoal. 'Laurens Sweeck mocht en kon niet overnemen vanwege de ploegentactiek. Ik was vandaag echter niet goed genoeg om in mijn eentje dat gat te dichten.' Voor Aerts rest nu een laatste kans om zijn achterstand in het klassement goed te maken. Op 12 februari staat in Gavere de laatste wedstrijd in de Superprestige op het programma, al is het nog de vraag of die wedstrijd doorgaat. 'In principe is het nog één wedstrijd en dan is het hopen op een goede dag. Maar ondanks een goede dag, zal het moeilijk worden om vier punten goed te maken. Dat zal ook afhangen van de benen die Eli heeft in Gavere.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws