Alvarado hoopt na jaar vol tegenslagen terug de beste te zijn, Pieterse wil gaan winnen bij de elite Veldrijden
Veldrijden

Alvarado hoopt na jaar vol tegenslagen terug de beste te zijn, Pieterse wil gaan winnen bij de elite

Alvarado hoopt na jaar vol tegenslagen terug de beste te zijn, Pieterse wil gaan winnen bij de elite

Alpecin-Deceuninck kan komende winter beschikken over twee uitstekende krachten in het vrouwenveldrijden. Ceylin del Carmen Alvarado is na een slepende polsblessure terug en gretig om te presteren. De piepjonge Puck Pieterse wil doorpakken bij de elite.

Pieterse maakte afgelopen cross-winter indruk door als 19-jarige mee te doen van voren bij de elite. Winnen deed ze nog niet, maar ze won begin dit jaar bij het WK veldrijden in Amerika wel de regenboogtrui bij de beloften. Ze werd vier keer tweede in een elite-cross en drie maar derde. 'Ik ben niet dé revalatie geweest, maar wel één van de. Het ging steeds beter de afgelopen jaren, maar ik had niet verwacht dat ik afgelopen winter zo goed zou rijden. Mijn hoofddoel was de wereldtitel bij de beloften en ik ben heel erg blij dat dat gelukt is', zo vertelde ze donderdag in een videobericht tijdens de teampresentatie in Hooglede, met onder meer In de Leiderstrui.

Na een mountainbikecampagne in de zomer geniet Pieterse op het moment van schrijven van een welverdiende vakantie. 'Ik ben tevreden over mijn mountainbikeseizoen. Ik heb iedere keer podium kunnen rijden en het hoogtepunt was mijn titel bij het EK en zilver op het WK. Ik heb echt weer een stap kunnen zetten en hoop dat mee te nemen naar het cross-seizoen', zo vertelt ze. Daarbij is het doel om bij de elite nog constanter mee te doen van voren. 'Ik hoop een plekje in te nemen tussen de beste dames in de cross. Ik doel dan op top vijf en hopelijk het podium. Het doel is ook om een wereldbeker te winnen, maar het hoofddoel is het WK, om mijn beloftentitel van vorig jaar de prolongeren. Als ik echter het gevoel heb dat ik podium kan rijden bij de elite, zal ik dat zeker niet laten.'

Alvarado hoopt malaise achter zich te hebben gelaten

Moest Pieterse afgelopen winter de kastanjes voor Alpecin-Deceuninck nog grotendeels uit het vuur halen, in het seizoen 2022/2023 is met Alvarado een oud-wereldkampioene terug. De 24-jarige Nederlandse zag haar vorige cross-jaargang in het water vallen door 'een verstoord bloedbeeld' en daaropvolgend een slepende rugkwetsuur. Daar kwam dit voorjaar een polsblessure bij, waaraan ze uiteindelijk geopereerd moest worden. 'Die operatie is vlot gegaan en ik zat eerder dan verwacht op de fiets. Het zou zes tot negen maanden duren totdat het weer echt hersteld is, dus dat is ergens in december. Ik voel het nog weleens, maar het gaat wel goed', zo zegt ook zij - door een hoogtestage - in een videobericht.

'Het was een zware winter, dat weten de mensen om mij heen wel. Ik heb er desondanks het beste van geprobeerd te maken', vervolgt ze over haar afgelopen winter. Dat moet komend seizoen anders, te beginnen in oktober. 'In de wereldbekers in Amerika zal ik nog niet in topvorm zijn, maar ik hoop daar wel op niveau te zijn en vervolgens mee te doen om de titel bij het EK. Het hoofddoel is natuurlijk het WK in eigen land. Ik hoop er daar weer echt te staan en met de regenboogtrui naar huis te gaan.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws