Alvarado verliest de moed en geeft gedesillusioneerd op in Heusden-Zolder: 'Gaat gewoon niet goed' Veldrijden
Veldrijden

Alvarado verliest de moed en geeft gedesillusioneerd op in Heusden-Zolder: 'Gaat gewoon niet goed'

Alvarado verliest de moed en geeft gedesillusioneerd op in Heusden-Zolder: 'Gaat gewoon niet goed'

Het was een tamelijk verrassend beeld na een halfuurtje crossen in Heusden-Zolder maandag: Ceylin del Carmen Alvarado die er vanuit plek negen plots de brui aangaf. De Nederlands kampioene verloor de moed nadat het weeral niet goed draaide in een cross die haar op papier zou moeten liggen.

Sporza legde het oor te luister bij ploegmanager Christoph Roofdhooft, die eerlijk uitleg gaf over de achterliggende redenen van de opgave van Alvarado. 'Het gaat gewoon niet goed. Op den duur verlies je dan het moreel en dat is wat er vandaag gebeurd is', klinkt het bij de entourage van Alvarado. 'Het is heel jammer en vooral vervelend voor haar. Als er een pasklare oplossing zou zijn, dan hadden we die al gebruikt.'

Roodhooft stelt dat zijn renster met veel ambitie van start is gegaan in Heusden-Zolder. 'Ceylin was vandaag met verwachtingen van start gegaan omdat ze in Zolder een snel parcours op haar maat kreeg. Ze startte snel, trapte op haar adem en had last van haar rug', zegt de ploegbaas. 'Daarna is ze in een neerwaartse spiraal terechtgekomen en heeft ze de moed verloren.' Na haar opgave werd ze in tranen opgevangen door haar ploeg.

Alvarado, hét grote talent van afgelopen crosswinters, wist dit seizoen nog niet te winnen. Haar laatste podiumplaats dateert van 27 november, toen ze tweede werd in Kortrijk. In oktober was ze enkele weken niet van de partij door verstoorde bloedwaarden, waarna ze niet meer echt op topniveau wist te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws