Alvarado straalt na eerste één-tweetje in meer dan twee jaar: 'Dat is al heel lang geleden' Veldrijden
Veldrijden

Alvarado straalt na eerste één-tweetje in meer dan twee jaar: 'Dat is al heel lang geleden'

Alvarado straalt na eerste één-tweetje in meer dan twee jaar: 'Dat is al heel lang geleden'

Ceylin del Carmen Alvarado was zondagmiddag opnieuw heer en meester in de Wereldbekercross in Dendermonde. De 25-jarige Rotterdamse reed al na vijf minuten weg van haar concurrentes en pakte na de winst van zaterdag in Niel uit met een één-tweetje.

'Ik voelde me vanaf het begin heel goed en wist dat ik de cross op mijn eigen tempo moest aanvatten. Gelukkig viel Brand snel weg, maar ik liet me ook niet gek maken en het ging ook beter dan gedacht', vertelt Alvarado in het flashinterview.

Voor de renster van Alpecin-Deceuninck is het meer dan twee jaar geleden dat ze nog twee crossen na elkaar wist te winnen. 'Dat is al heel lang geleden', zegt de 25-jarige Nederlandse stralend. 'De dubbele winst en de vorm voelen allebei heel goed', vertelt ze verder.

Voor de Rotterdamse is het na de Superprestiges in Ruddervoorde en Niel de derde zege van het seizoen. Alvarado, die voorlopig nog niet van het podium viel dit seizoen, neemt door haar zege ook de leiding in de Wereldbeker over van Van Empel. Haar prestaties staan in schril contrast met de moeilijke periode die ze anderhalf jaar geleden kende. 'Dat waren twee lastige jaren en ik reed ook zeer wisselvallig toen. Ik bleef echter hard werken, vond het plezier terug en het ging steeds beter.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws