Alvarado soleert à la Van Empel naar één-tweetje in Dendermonde, Brand knap tweede bij comeback Veldrijden
Veldrijden

Alvarado soleert à la Van Empel naar één-tweetje in Dendermonde, Brand knap tweede bij comeback

Alvarado soleert à la Van Empel naar één-tweetje in Dendermonde, Brand knap tweede bij comeback

Zondagmiddag stond er geen maat op Ceylin del Carmen Alvarado in de Wereldbekercross in Dendermonde gewonnen. De absolute topfavoriete in afwezigheid van Fem van Empel soleerde op een gelijkaardige manier als die van de wereldkampioene naar de zege. Lucinda Brand dook voor het eerst dit seizoen het veld in en eindigde knap als tweede.

De terugkerende Brand startte alvast zeer goed en dook samen met Inge van der Heijden als eerste het veld in. Alvarado volgde niet veel verder, maar net zoals zaterdag in Niel nam ze al snel afscheid van haar concurrentes. Aan het einde van de eerste ronde had de 25-jarige Nederlandse al een laan voorsprong op Brand, de achtervolgende groep volgde al op meer dan een halve minuut.

De tekst gaat verder onder de video.

Brand, winnares van de enige twee edities in Dendermonde (2020, 2021), deed wat ze kon, maar maakte logischerwijs enkele foutjes bij haar eerste veldrit van haar seizoen. Aan het einde van de tweede ronde volgde de 34-jarige uit Dordrecht al op 43 seconden en zag ze de 19-jarige Zoë Bäckstedt naderen tot op twaalf seconden. Het Crelan-Corendon-duo Manon Bakker en Marion Norbert-Riberolle kwam op meer dan een minuut door.

De koploopster breidde haar voorsprong stelselmatig uit, de strijd om plek drie werd wel spannend toen Norbert-Riberolle afscheid nam van Bakker en op zoek ging naar Bäckstedt. In het slijk haalde Alvarado de voet van het gaspedaal en hield Brand gelijke tred, waardoor de achterstand aan de finish 36 seconden bedroeg op Alvarado. Bäckstedt hield stand voor de resterende podiumplek op meer den anderhalve minuut, Norbert-Riberolle en Bakker finishten als nummers vier en vijf op een dikke tee minuten. Voor Denise Betsema, Annemarie Worst en Aniek van Alphen werd het een middag om te vergeten.

Voor de Rotterdamse is het na de Superprestiges in Ruddervoorde en Niel de derde zege van het seizoen. Alvarado neemt door haar zege ook de leiding in de Wereldbeker over van Van Empel.

De volgende Wereldbekermanche vindt volgende week plaats met de cross in Troyes, een nieuwkomer op de kalender.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws