Benidorm maar wat blij met komst Van der Poel: 'Moedigt hele wereld aan om te komen kijken' Veldrijden
Veldrijden

Benidorm maar wat blij met komst Van der Poel: 'Moedigt hele wereld aan om te komen kijken'

Benidorm maar wat blij met komst Van der Poel: 'Moedigt hele wereld aan om te komen kijken'

De Wereldbekercross in Benidorm is maar wat blij dat Mathieu van der Poel 22 januari op bezoek komt. De organisatie stuurde er dinsdag, één dag nadat Van der Poel zijn programma bekendmaakte, een persbericht uit om dit nieuws te delen met de Spaanse fans.

Benidorm huisvest op die datum een veldrit waarmee het toppers van de weg naar de Spaanse badplaats wil lokken, daar veel van die coureurs in de weken daarvoor in de regio bivakkeren voor trainingskampen met hun ploegen. In het geval van Van der Poel is dat alvast gelukt, daar hij na een trainingskamp van 9 tot 19 januari met Alpecin-Deceuninck blijft hangen voor de veldrit.

Net als de Italiaanse Silvia Persico werd de komst van Van der Poel in een persbericht door de organisatie van de cross in Spanje. 'Dat Mathieu en Silvia naar Benidorm komen is heel belangrijk voor ons', vertelt Pascual Momparler, hoofd van de organisatie van de cross aan de Costa Blanca.

Cross Benidorm blij met komst wereldtoppers naar Costa Blanca

'Eén van onze doelstellingen is om de beste wielrenners ter wereld aan te trekken, die in dit geval sterren zijn in het veldrijden en op de weg', klinkt het. 'De aanwezigheid daarvan stelt ons in staat om te communiceren hoe goed het is in Benidorm, aan de Costa Blanca en in Spanje. Daarbij zullen fans over de hele wereld aangemoedigd worden om bij ons te komen genieten.'

De cross in Benidorm wordt dus verreden op 22 januari. Met de motivatie zit het alvast goed. 'We blijven werken aan het parcours dat we voor gaan schotelen en zijn blij dat we dat tot dusver met succes hebben gedaan', doelt Momparler op de komst van onder andere Van der Poel. Overigens zijn Wout van Aert - in tegenstelling tot eerdere berichten - en Tom Pidcock nog niet bevestigd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws