Sven Nys over spanning tussen Vanthourenhout en Sweeck: 'Journalisten zullen er van smullen' Veldrijden
Veldrijden

Sven Nys over spanning tussen Vanthourenhout en Sweeck: 'Journalisten zullen er van smullen'

Sven Nys over spanning tussen Vanthourenhout en Sweeck: 'Journalisten zullen er van smullen'

Tweevoudig wereldkampioen veldrijden Sven Nys heeft zich daags voor zijn afreis naar Spanje, waar op zondag 22 januari de Wereldbekerwedstrijd van Benidorm wordt verreden, weer over verschillende dingen laten horen. Zo predikt hij onder meer dat kalmte creëren nu prioriteit nummer één is binnen de Belgische nationale veldritselectie, daar de spanningen tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout het kookpunt bereikt lijken te hebben.

De 20-jarige Thibau Nys wist op het BK veldrijden in Lokeren naar de bronzen medaille te crossen bij de elite mannen. In gesprek met Sporza bevestigt vader Sven dat hij daar natuurlijk maar wat trots op is. 'Ik zie hem dingen doen die ik niet kon op die leeftijd. Hij heeft bijvoorbeeld ook kwaliteiten op de weg die ik niet had. Bij mij was het meer werken en karakter tonen, hij is explosiever', is hij lovend over Nys junior.

Volgens Nys zal Wout van Aert niet wakker liggen van de spanning tussen Vanthourenhout en Sweeck

Nys reageert verwonderd als hem het bericht wordt medegedeeld dat er bij de Wereldbekerwedstrijd in Benidorm 15.000 kaarten zijn verkocht. 'Een uitverkochte cross in Benidorm? Ik heb het nog nooit meegemaakt', aldus de 46-jarige teammanager van Baloise Trek Lions. 'Daar zitten uiteraard veel Belgen bij, maar ik verwacht ook dat er veel Spanjaarden zullen komen kijken naar Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock. Het parcours in Benidorm is snel en explosief. Het wordt een spektakel, een battle tot de finish en dat is wat de mensen willen zien.'

Er heeft zich recentelijk meermaals een incident voorgedaan tussen (de staf van) Sweeck en Vanthourenhout. De twee hoofdrolspelers lijken elkaar op dit moment dan ook even niet te kunnen luchten of zien. Ook Nys senior doet zijn zegje over die situatie, die mogelijk voor spanningen kan zorgen tijdens zowel de wedstrijd in Benidorm als op het WK veldrijden in Hoogerheide (op 5 februari). 'Ik denk dat het belangrijk is dat er kalmte gecreëerd wordt. Het gaat automatisch wel wat meer liggen, omdat iedereen focust op het volgende doel. Maar dat er spanning hangt, is wel duidelijk. Wout zal er in elk geval niet van wakker liggen. Journalisten gaan er van smullen om het nog paar keer uit te gaan spelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws