Iserbyt besluit Pauwels Sauzen-duel met Vanthourenhout in 11-4, Van der Haar wint de X2O Trofee Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt besluit Pauwels Sauzen-duel met Vanthourenhout in 11-4, Van der Haar wint de X2O Trofee

Iserbyt besluit Pauwels Sauzen-duel met Vanthourenhout in 11-4, Van der Haar wint de X2O Trofee

Eli Iserbyt heeft de X2O Trofee-cross in Brussel gewonnen. De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal reed in een waanzinnige, lastige wedstrijd uiteindelijk Michael Vanthourenhout en Joris Nieuwenhuis los in de strijd om de podiumplaatsen. De eindzege in de X2O Trofee was voor Lars van der Haar.

In een kletsnat Brussel was de beste start voor Nieuwenhuis, met Iserbyt die ook meteen fel van leer trok. Vanthourenhout was door een mindere start in deze fase nog nergens te bekennen, maar de Europees kampioen knokte zich in de achtergrond wel rap naar plek drie. Nieuwenhuis had daar niet per se zin in en trok zodoende hard door.

Iserbyt en de Nederlander gaven elkaar niks toe, ook niet op de soms lastige stroken op de schuine kanten. Vanthourenhout ging in ronde drie alleen in de achtervolging, nadat hij met onder meer Toon Aerts en Ryan Kamp nog lange tijd gezelschap had gehad. Vanthourenhout dichtte het gat (dat maximaal 22 seconden was geweest) uiterst snel, waarmee we drie leiders hadden.

Vanthourenhout rijdt Nieuwenhuis los, maar Iserbyt lacht als laatste

Na vier van de acht rondes had het drietal een voorsprong van achttien seconden op Kamp, met Aerts en Toon Vandebosch daar iets achter. Het was dus wachten tot er vooraan iets ging gebeuren, maar Nieuwenhuis, Vanthourenhout en Iserbyt hadden alle drie goede benen. Vanthourenhout was uiteindelijk de eerste die echt versnelde. Iserbyt kon in de voorlaatste ronde mee, Nieuwenhuis moest nu als eerste passen.

De twee Belgen van Pauwels Sauzen-Bingoal mochten het gaan uitmaken, met Nieuwenhuis die nu rap terrein prijs gaf op plaats drie. Een uitglijder in de bocht van Vanthourenhout zorgde vervolgens voor een voorsprong voor Iserbyt aan de kop. Wat heet: Iserbyt ging de slotronde in met twaalf seconden voorsprong, met Nieuwenhuis op drie, op al een halve minuut. In de laatste ronde veranderde er weinig meer aan de onderlinge verhoudingen. Iserbyt ging daarmee op voor zijn elfde van het seizoen.

Uitslag X2O Trofee Brussel 2024 - mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws