Brand kijkt na twintigste zege vooruit naar Parijs-Roubaix: 'Start daar vol ambitie' Veldrijden
Veldrijden

Brand kijkt na twintigste zege vooruit naar Parijs-Roubaix: 'Start daar vol ambitie'

Brand kijkt na twintigste zege vooruit naar Parijs-Roubaix: 'Start daar vol ambitie'

Op Lucinda Brand staat dit seizoen nagenoeg geen maat. Hoewel ze de wereldtitel in het veldrijden misliep, boekte ze zaterdag alweer haar twintigse overwinning van het seizoen in de Ethias Waaslandcross. En de Nederlandse is nog niet klaar, want zondag wil ze ook nog de Sluitingsprijs in Oostmalle winnen, vertelt ze in het flashinterview.

‘Dit blijft bizar. Twintig is een heel mooi getal en het is iedere keer bijzonder dat het lukt’, vertelt een opgetogen Brand na afloop. Hoewel de Europees kampioene tijdens de cross zoals zo vaak dominant was, kon ze zich weinig fouten veroorloven met Annemarie Worst in de buurt. ‘Daardoor wist ik: als ik één foutje maak, dan zijn we terug bij elkaar. Dat maakte het enorm lastig crossen, maar de rensters achter mij reden ook allemaal alleen’, aldus Brand.

Brand hoopt zondag het seizoen met een 21ste overwinning af te sluiten, waarna ze haar vizier alweer richt op het wegseizoen. ‘Ik hoop er morgen nog een mooi einde aan te breien, maar anders wordt het sowieso gezellig. Daarna bereid ik me voor op de Strade Bianche, maar verwacht daar nog niet te veel van mij. Daar rijd ik nog volledig in dienst. Ik denk eerder aan Parijs-Roubaix, daar sta ik vol ambitie aan de start.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws