Cant heeft lage verwachtingen van haar EK-wedstrijd: 'Ik sta zonder ambitie aan de start' Veldrijden
Veldrijden

Cant heeft lage verwachtingen van haar EK-wedstrijd: 'Ik sta zonder ambitie aan de start'

Cant heeft lage verwachtingen van haar EK-wedstrijd: 'Ik sta zonder ambitie aan de start'

Sanne Cant is één van de beste vrouwelijke veldrijders van het afgelopen decennium. Met al drie Europese titels op zak, zou Cant bij een overwinning in Namen zaterdagmiddag het record van vier gewonnen EK's van Daphny van den Brand kunnen evenaren. Maar dat zit er naar eigen zeggen niet in voor de Belgische.

Tegenover Het Nieuwsblad is de 32-jarige Cant realistisch over haar kansen op het EK veldrijden, dat verreden zal worden op en rond de Citadel van Namen. 'Als ik eerlijk ben, dan besef ik dat het record er niet meer in zit, of het EK zou op een parcours als Koksijde moeten gereden worden. Namen ligt me echt niet', is ze stellig. Cant wist naast drie Europese titels ook drie wereldtitels aan haar palmares toe te voegen (in 2017, 2018 en 2019), maar na haar wereldtitel in 2019 heeft ze geen enkele van de drie treden op het eindpodium van een EK of WK meer weten te betreden.

Cant ziet enkel Van Empel als topfavoriete

'Er wordt een belangrijke trui verdeeld. Er zal dus wel spanning zijn in het peloton. Maar bij mij niet', benadrukt de renster van Crelan nogmaals. Op de vraag wie voor Cant dan wel topfavoriete is zaterdagmiddag, schept de Antwerpse zonder moeite duidelijkheid: de 20-jarige Fem van Empel, die zeven van de acht crossen waarin ze startte wist te winnen. 'Zoals ze de laatste weken domineert, is Van Empel absoluut topfavoriete.'

Het parcours in Namen is er eentje dat gekenmerkt wordt door veel hoogteverschillen. Bovendien is de omloop nog een tikkeltje zwaarder gemaakt in vergelijking met de vorige edities. Daar was Lars van der Haar, topfavoriet bij de heren, erg over te spreken. Cant is dat daarentegen niet. 'Het is meer een mountainbikewedstrijd dan een cyclocross. Ik sta zonder ambitie aan de start, maar ik ga wel mijn best doen voor de supporters en de kleuren van mijn land.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws