Van der Haar verlangt naar prolongatie EK-titel: 'Ik wil deze trui gewoon niet kwijt' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar verlangt naar prolongatie EK-titel: 'Ik wil deze trui gewoon niet kwijt'

Van der Haar verlangt naar prolongatie EK-titel: 'Ik wil deze trui gewoon niet kwijt'

Lars van der Haar heeft zich in een mum van tijd ontpopt tot de topfavoriet op het EK veldrijden in Namen. De 31-jarige crosser blaakt, daags voor het spektakel op en rond de Citadel van Namen, van het vertrouwen. 'Alle signalen zijn positief', zo luidt het.

De Koppenbergcross op dinsdag 1 november was de generale repetitie voor het EK veldrijden in Namen tijdens het weekend van 5 en 6 november. Op die fameuze Koppenberg was Van der Haar heer en meester. Zelfs een valpartij stond de overwinning van de 'Terriër uit Woudenberg' niet in de weg: op de laatste steile stroken van de legendarische beklimming passeerde hij vlotjes zijn naaste concurrenten, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

Belgen houden meer dan nadrukkelijk rekening met Van der Haar

Iserbyt schoof na afloop van de Koppenbergcross de favorietenrol op het EK dan ook direct naar de Nederlander toe. In een interview met De Telegraaf bestempelt Van der Haar zichzelf ook als topfavoriet, zij het samen met Iserbyt. 'Alle signalen zijn positief. Bovendien wil ik deze trui gewoon niet kwijt. Maar ik onderschat andere uitdagers als Laurens Sweeck, Quinten Hermans en Michael Vanthourenhout niet. Het wordt natuurlijk opboksen tegen het Belgische kamp, maar het lukte me vorig jaar ook om daar doorheen te breken. ', aldus de crosser van Baloise Trek Lions.

Vanuit het door Van der Haar genoemde Belgische kamp wordt er vol lof gekeken naar de prestaties van de Nederlander. 'Zondag is Van der Haar dé te kloppen man. Hij wordt week na week beter', aldus Sven Vanthourenhout, bondscoach van België, tegenover Het Laatste Nieuws. 'Ik ga er de Belgische jongens, die de voorbij weken voornamelijk tegen in plaats van met elkaar reden, er absoluut nogmaals op wijzen dat Van der Haar topfavoriet is. Hij groeit in elke wedstrijd en bewaart zijn cartouches voor het juiste moment, meestal diep in de finale.'

'Als Belgische ploeg moeten we onze eigen koers rijden, maar we mogen Lars zeker en vast niet vergeten. We moeten hem naar de kop dringen en zorgen dat hij niet freewheelend meegaat naar de laatste twintig minuten van de wedstrijd', is die andere topfavoriet, Iserbyt, duidelijk in Het Nieuwsblad.

Van der Haar looft EK-parcours: 'Een prachtige omloop'

Van der Haar is in ieder geval bijzonder gecharmeerd van het parcours dat hij op zondag 6 november voor de kiezen krijgt. 'Het is een parcours waar ik hoop uit put. Ze hebben het parcours nog zwaarder dan normaal gemaakt en ik ben nu op het moment in mijn loopbaan dat ik beter uit de verf kom naarmate het lastiger wordt. Het is een prachtige omloop en ik had me nauwelijks een mooier rondje kunnen wensen', jubelt hij verder in de Nederlandse krant.

De huidig Europees Kampioen is onlangs vader geworden van een dochtertje. Op de vraag of dit hem nog een extra boost geeft, antwoordt hij bevestigend. 'Zo'n meisje maakt het een stuk eenvoudiger om te relativeren. Je wordt niet voor niets met z'n tweeën ouder, dus ik lig wat minder met de benen omhoog na de training 's middags. Het lijkt de resultaten tot nu toe nog niet in de weg te staan. Maar ik ben te nuchter om te zeggen dat ik op een roze wolk rijd', sluit de sympathieke Gelderlander af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws