Drie op een rij voor plots ontketende Thibau Nys: 'Zelfvertrouwen terug, ik ben echt vertrokken' Veldrijden
Veldrijden

Drie op een rij voor plots ontketende Thibau Nys: 'Zelfvertrouwen terug, ik ben echt vertrokken'

Drie op een rij voor plots ontketende Thibau Nys: 'Zelfvertrouwen terug, ik ben echt vertrokken'

Thibau Nys heeft de hoogvorm op precies het juiste moment gevonden. De 19-jarige Belg stoeide lang met zijn vorm, sprak openlijk zijn twijfels uit, maar vond op 30 december in Loenhout de bevrijding met winst bij de beloften in Loenhout. Na een tweede zege in de GP Sven Nys op Nieuwjaarsdag was het woensdag voor de derde keer op rij raak in Herentals. Nys is blij met zijn dominantie bij de beloften, een voorbode voor het WK?

Dat Nys goede benen had, gaf hij in december al aan. Het kwam er in wedstrijden echter nog niet uit. Bij de elite speelde hij geen rol, maar ook bij de beloften dolf hij iedere keer weer het onderspit. Dat hij twee weken later een zuivere hattrick zou scoren in Herentals, had toen niemand kunnen vermoeden. Hij is plots de grote favoriet voor het BK voor beloften, komend weekend. 'Ik trek ernaartoe met het gevoel dat ik niet beter aan de start kan staan qua vorm. Ik ben in orde. Laat maar komen', zo klinkt het in een gesprek met de organisatie.

Nys, die zijn zege in Herentals mede dankte aan een foutje van wereldkampioen en rivaal Pim Ronhaar, stelt dat hij niet wegloopt voor een favorietenrol bij het BK. 'Ik ga mijn best doen, en als ik rij zoals vandaag zit de titel erin. Waarom ik nu plots begin te winnen? Geen idee! Ik heb het zelfvertrouwen teruggevonden en mij eens goed kwaad gemaakt. En dat heeft gewerkt blijkbaar. Ik denk echt dat ik vertrokken ben.'

Lees meer over:
Veldrijden Thibau Nys

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws