Iserbyt slaat meteen toe in eerste cross van het seizoen, Van der Haar tweede Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt slaat meteen toe in eerste cross van het seizoen, Van der Haar tweede

Iserbyt slaat meteen toe in eerste cross van het seizoen, Van der Haar tweede

Eli Iserbyt heeft de Ethias Corss in Lokeren gewonnen. De 23-jarige Belg was duidelijk de sterkste in de eerste veldrit van het seizoen en kon Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout eenvoudig achter zich laten.

Zaterdag 11 september werd het veldritseizoen afgetrapt met de Ehias Cross in Lokeren. Een sterk deelnemersveld stond er nog niet aan de start, maar toch waren er de nodige grote namen afgereisd om meteen van zich te laten horen. Toon Aerts stond namens Baloise Trek Lions aan de start, samen met de Nederlander Van der Haar. Pauwels Sauzen-Bingoal stond met het sterke drietal Iserbyt, Vanthourenhout en Laurens Sweeck aan de start.

In de wedstrijd die bestond uit tien rondes, ging Iserbyt er al vroeg vandoor. Na drie rondes had hij een voorsprong van acht seconden op landgenoten Vanthourenhout en Daan Soete (Deschacht-Group Hens-Containers Maes). Op zestien seconden kwamen op dat moment Van der Haar, Sweeck, Aerts, Jens Adams, Anton Ferdinande en Vincent Baestaens door. Het was een parcours die op het lijf geschreven was van Iserbyt, met de nodige heuveltjes en technische passages.

Iserbyt zet door, opmars Van der Haar

Twee rondes later, op de helft van de race, was de situatie iets anders. Iserbyt had zijn voorsprong op Vanthourenhout uitgebouwd tot vijftien seconden, terwijl Van der Haar naar voren was geschoven en samen met Sweeck de finishlijn passeerden op negentien seconden achterstand. Daarachter vonden ook Adams en Soete elkaar als duo. In het vervolg moest Soete afhaken, die misschien wel te veel gegeven had in de openingsfase van de koers.

Met nog twee rondes te gaan was het Iserbyt die zijn voorsprong nog verder had uitgebouwd. In de achtervolging was er echter nog een felle strijd om de plekken twee en drie gaande. Vanthourenhout kwam op dat moment op 24 seconden door, maar achter hem vonden Van der Haar, Sweeck en Adams elkaar en volgde Vanthourenhout op amper vijf seconden. Van der Haar vond daarna al snel de aansluiting bij Vanthourenhout, die met zijn hoofd begon te schudden. Het was geen materiaalpech, want bij de wisselzonde fietste hij gewoon door.

Spannende ontknoping in strijd om zilver

In de laatste ronde kon Vanthourenhout zich toch weer oprichten en ontstond een duel om het zilver tussen de Belg en de Nederlander. Van der Haar reed lang op kop, terwijl Vanthourenhout alle moeite had om aan te haken. In het laatste deel kon Van der Haar nog één keer aanzetten, waarna Vanthourenhout toch echt moest capituleren. De Belg eindigde uiteindelijk nog wel als derde, voor landgenoot Sweeck. Even daarvoor was Iserbyt al naar zijn eerste veldritoverwinning van dit seizoen gereden.

Uitslag Ethias Cross Lokeren mannen 2021

1. Eli Iserbyt
2. Lars van der Haar + 0.11
3. Michael Vanthourenhout + 0.16
4. Laurens Sweeck + 0.26
5. Jens Adama + 0.35
6. Daan Soete + 1.01
7. Toon Aerts + 1.12
8. Vincent Baestaens + 1.20
9. Anton Ferdinande + 2.13
10. Toon Vandebosch + 2.40


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws