Tom Boonen overweegt deelname aan gravelkoersen en looft De Lie: 'Kruising van Gilbert en mij' Wielrennen
Wielrennen

Tom Boonen overweegt deelname aan gravelkoersen en looft De Lie: 'Kruising van Gilbert en mij'

Tom Boonen overweegt deelname aan gravelkoersen en looft De Lie: 'Kruising van Gilbert en mij'

Ex-renner Tom Boonen overweegt om weer competitief te gaan koersen. Het zou vooral gaan om gravelwedstrijden, zo vertelt de drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen aan Sporza.

Boonen was zaterdag aanwezig op de wielerbeurs Velofollies. Daar maakte hij reclame voor het nieuwe schakelsysteem Classified. Boonen maakte ook tijd om wat vragen van Sporza te beantwoordden. In het gesprek onthulde hij voorzichtige ambities om weer op competitief niveau te gaan koersen. ‘Ik ben zelfs aan het overwegen om opnieuw wat competitie op de fiets te zoeken. Ik twijfel nog een beetje, maar het begint wel weer te kriebelen.’

'Ik snap het wel, want het grijpt terug naar de essentie van het fietsen: de natuur, de vrijheid.'

Tom Boonen

Verwacht Boonen alvast niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Koersen waar hij in het verleden de dienst uitmaakte. ‘Ik denk dan eerder aan iets als de Roc du Maroc of enkele gravelkoersen’, vertelt Boonen.

Het koersen op gravel groeit de laatste jaren qua populariteit. Niet voor niets werd in 2022 het eerste WK Gravel georganiseerd. Zien we dit jaar mogelijk Boonen op het WK strijden tegen een renner van het kaliber Mathieu van der Poel? ‘Wie weet’, zegt Boonen. ‘Het is in ieder geval heel groot aan het worden, heeft veel potentieel. Ik snap het wel, want het grijpt terug naar de essentie van het fietsen: de natuur, de vrijheid.’ Het WK Gravel van 2023 wordt net als in 2022 in Italië georganiseerd. 2024 zou alvast een mooi doel voor Boonen kunnen zijn. In dat jaar wordt het WK in België gehouden.

Boonen over De Lie: 'Er staat ook een supergoeie kop op'

Boonen werd ook gevraagd naar één van de huidige Belgische revelaties op de koersfiets: Arnaud De Lie. De ex-coureur is alvast zeer gecharmeerd van zijn landgenoot, die weleens de nieuwe Boonen wordt genoemd. ‘Ik zie hem meer als een kruising van Gilbert (Philippe, red.) en mij. En dan bedoel ik: het beste van Gilbert en het beste van mij’, steekt Boonen de looftrompet.

‘Het is iemand waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Ik verwacht er enorm veel van, zelfs dit jaar al. Er staat ook een supergoeie kop op. Is als één van de weinigen van deze generatie nog chill. Hij heeft echt mijn hart veroverd’, aldus Boonen over De Lie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws