Wout van Aert profiteert van extra lus in gewijzigd parcours: 'Dit was natuurlijk veel spectaculairder' Veldrijden
Veldrijden

Wout van Aert profiteert van extra lus in gewijzigd parcours: 'Dit was natuurlijk veel spectaculairder'

Wout van Aert profiteert van extra lus in gewijzigd parcours: 'Dit was natuurlijk veel spectaculairder'

Wout van Aert heeft zijn achtste seizoensoverwinning op zak. De Vlaming was ditmaal duidelijk de sterkste in de Wereldbekerveldrit van Zonhoven. De coureur van Jumbo-Visma reed al vroeg in de wedstrijd weg van zijn naaste belagers, waaronder Mathieu van der Poel.

Dat deed de Belg op een gewijzigd parcours. Zo is er een extra passage in de Kuil toegevoegd, waardoor de renners niet twee, maar drie keer een passage in de Kuil hebben. 'Ik kon mooi profiteren van die extra lus', zei Van Aert direct na afloop in het flashinterview. 'Ook al vond ik die lopende stukken omhoog ook altijd leuk, maar dit was natuurlijk veel spectaculairder.'

Van Aert naar voren geschreeuwd door de fans

Waar Van Aert vooral echt van had genoten, was het publiek, dat in groten getale aanwezig was. Vooral in de beruchte zandkuil was het druk. 'Het was een zware koers, zelfs met al die vele toeschouwers. Dat was echt super mooi', blikte Van Aert terug, vlak voordat hij het volkslied mocht aanhoren op het podium.

In de aankomende periode moeten we Van Aert even missen. De crosser maakt pas zijn rentree in het Spaanse Benidorm. Deze cross vindt twee weken voor het Wereldkampioenschap plaats. Het Belgische kampioenschap slaat de Vlaming dus over.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws