Geplaagde Ryan Kamp kan langzaam vooruit kijken: beloftevolle crosser voegt zich bij opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck Veldrijden
Veldrijden

Geplaagde Ryan Kamp kan langzaam vooruit kijken: beloftevolle crosser voegt zich bij opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck

Geplaagde Ryan Kamp kan langzaam vooruit kijken: beloftevolle crosser voegt zich bij opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck

Ryan Kamp gaat komend seizoen deel uitmaken van de opleidingsploeg op de weg van Alpecin-Deceuninck. Dat maakte de ploeg op donderdagavond bekend via Instagram. Kamp was de afgelopen maanden veelvuldig onderwerp gesprek, daar het crosstalent geen nieuwe ploeg vond voor 2024 in het veld en zodoende op zoek moest naar privésponsors. Die vond hij met hulp van de gebroeders Roodhooft en die hebben nu dus ook een plekje voor hem in de wegploeg bij de beloften.

Met deze aankondiging wordt het perspectief van kamp stukje bij beetje wat beter. Bij Pauwels Sauzen Bingoal werd zijn contract niet verlengd eind december 2023 en op nieuwjaarsdag werd bekend dat Kamp in een groen tenue met privésponsors door zou gaan in de cross. De jonge Nederlander reed daarna gewoon nog meermaals top tien in de belangrijkere veldritten, maar de situatie gaf aan hoe dun het koord voor sommige talentvolle crossers is als het gaat om het vinden om een nieuwe werkgever.

Kamp gaf 'met frisse moraal' al aan hoop te hebben op plekje bij Alpecin-Deceuninck

Kamp gaf onlangs aan In de Leiderstrui al wat uitleg over zijn aparte situatie: 'In principe ben ik nu een soort van lid van de Roodhooft-clan. De baas van Fenix wilde mij bovendien graag verder helpen, dus voor dit cross-seizoen is het in ieder geval super geregeld. In de zomer gaat het nu hoogstwaarschijnlijk de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck worden, net als Laurens Sweeck en de rest van de crossers doen. Dat is allemaal nog niet zeker, maar het ziet er wel goed uit. Ik heb weer frisse moraal, er zijn mensen die in me geloven en wat vastigheid voor de toekomst. Dat is wel lekker.’

Het was dan ook geen verrassing dat Kamp uiteindelijk bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft ook een kansje kreeg in de daadwerkelijke kleuren van de ploeg: Alpecin-Deceuninck. Verder zien we op de lijst ook veldrijders Cameron Mason staan. Één plekje op de lijst is nog niet gevuld. Die stek zal naar de winnaar van de Zwift Academy gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws