Hele sterke Hermans pakt eerste zege in wereldbeker, Iserbyt tweede Veldrijden
Veldrijden

Hele sterke Hermans pakt eerste zege in wereldbeker, Iserbyt tweede

Hele sterke Hermans pakt eerste zege in wereldbeker, Iserbyt tweede

Quinten Hermans heeft de tweede wereldbeker veldrijden van het seizoen gewonnen. In Fayetteville voelde de Belg zich als een vis in het water, soms bijna letterlijk. Onder barre weersomstandigheden was hij veel sterker dan zijn landgenoten, waar Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout het podium completeerden.

Woensdag vertrokken de mannen om 21.00 uur Nederlandse tijd voor hun tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Nadat Eli Iserbyt zondag wist toe te slaan in Waterloo (Verenigde Staten), werd woensdag het vervolg gegeven in het Amerikaanse Fayetteville. Dat is eind januari tevens de locatie van het wereldkampioenschap. Door afwezigheid van Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, werd Iserbyt weer als grote favoriet voor de winst aangewezen. Net zoals de eerste wedstrijden van het seizoen kreeg hij de grootste concurrentie uit eigen land.

Evenals als de vrouwen moesten ook de mannen woensdag in zware omstandigheden van start. In de regen en op een zeer modderig parcours, was het uitkijken voor valpartijen. Aan het begin van de wedstrijd konden de renners uit de lage landen al snel weer het verschil maken. De Belgen Toon Aerts, Quinten Hermans, Michael Vanthourenhout, Iserbyt, Daan Soete en Tom Vandebosch kregen vooraan gezelschap van de Nederlanders Corné van Kessel en Pim Ronhaar. Richting het ingaan van de derde ronde waren het Aerts en Hermans die een gaatje pakten en al snel aansluiting kregen van Iserbyt en Vanthourenhout. Zij hadden na twee ronden een voorsprong van achttien seconden op een groep van acht renners.

Hermans sterk in regen, strijd voor tweede plek rest 

De wedstijd bedroeg in totaal zeven ronden en het was Hermans die er in de derde ronde hard vandoor ging. Zijn drie landgenoten moesten passen op de versnelling en hadden met vier ronden te gaan al een achterstand van 21 seconden. Hermans is namens Intermarché-Wanty-Gobert pas net klaar met het wegseizoen, maar liet in de eerste veldritten al zien dat hij geen slechte vorm heeft. In de barre weersomstandigheden leek hij zich volledig in zijn element te voelen. Met nog drie ronden te gaan, had de Belg zijn voorsprong nog maar eens uitgebreid. Terwijl Vanthourenhout, Iserbyt en Aerts nog netjes bij elkaar reden, was hun achterstand inmiddels opgelopen tot 37 seconden.

Vanthourenhout kreeg na ongeveer driekwart koers te maken met pech en moest Iserbyt en Aerts laten gaan. Bij het ingaan van de laatste twee ronden hadden de twee Belgen een achterstand van 44 seconden op Hermans, terwijl Vanthourenhout al volgde op bijna een minuut. De Nederlander Ronhaar kwam daarachter verassend als vijfde door, al waren de verschillen achter de eerste vier mannen klein. Hermans ging ondertussen onverstoord door en was daarmee op weg naar zijn mooiste veldritzege ooit. De 26-jarige Belg eindigde zondag ook al als derde achter Iserbyt en Vanthourenhout, maar was nu duidelijk sterker dan die twee. De laatste ronde werd een ereronde, terwijl het gevecht voor het podium nog in volle gang was. Vanthourenhout kwam sterk opzetten en ging Aerts nog voorbij, terwijl Iserbyt nog een versnelling vond en als tweede finishte. De Nederland Ronhaar wist knap stand te houden en kwam binnen op de vijfde plaats.

Uitslag wereldbeker Fayetteville mannen

1. Quinten Hermans
2. Eli Iserbyt
3. Michael Vanthourenhout
4. Toon Aerts

5. Pim Ronhaar
6. Jens Adams
7. Niels Vandeputte

8. Gage Hecht
9. Toon Vandebosch
10. Emiel Verstrynge


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws