Hermans komt met overwinning sterk uit wegseizoen: 'Gezegd dat ik hier naar gepiekt had' Veldrijden
Veldrijden

Hermans komt met overwinning sterk uit wegseizoen: 'Gezegd dat ik hier naar gepiekt had'

Hermans komt met overwinning sterk uit wegseizoen: 'Gezegd dat ik hier naar gepiekt had'

Een sterke Quinten Hermans heeft zijn eerste wereldbekerzege ooit geboekt. In het regenachtige Fayetteville (Verenigde Staten) won hij de tweede wereldbeker van het seizoen en wees hij Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout naar de tweede en derde plaats.

Hermans was amper drie weken geleden nog actief op de weg, maar toonde in zijn eerste veldritten al in goede vorm te zijn. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert eindigde zondag nog als derde in de eerste wereldbeker van het seizoen, maar was woensdag duidelijk de sterkste. In de derde ronde reed hij hard weg bij Iserbyt, Vanthourenhout en Toon Aerts, om zijn voorsprong elke ronde steeds iets meer uit te bouwen. 'Ik voelde me de laatste dagen niet super goed na mijn val. Vanmorgen ging het al iets beter. De eerste twee ronden waren afzien, maar daarna nam niemand het initiatief. In de derde ronde trok ik door en dat was uiteindelijk genoeg', zo vertelt hij na afloop in het flashinterview.

De 26-jarige Hermans kende niet een vol wegseizoen en wilde al vroeg in vorm zijn voor de opening van het veldritseizoen. Die focus lijkt zich uit te betalen, nu hij definitief de aansluiting met zijn landgenoten heeft gevonden. 'Ik heb hard gewerkt naar het crossseizoen. Voor Amerika had ik al gezegd dat ik hier naar gepiekt had, maar het is moeilijk om het te simuleren. Je moet zo goed mogelijk trainen, maar dat zegt niet alles.' Voor Hermans lijkt de huidige aanpak in ieder geval goed uit te pakken en zondag krijgt hij wederom de kans om zijn goede vorm te etaleren. Dan staat in Iowa de derde wereldbeker in de Verenigde Staten op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws