HLN schermt met cross-programma Van Aert: Beginnen in Kortrijk, eindigen op het WK Veldrijden
Veldrijden

HLN schermt met cross-programma Van Aert: Beginnen in Kortrijk, eindigen op het WK

HLN schermt met cross-programma Van Aert: Beginnen in Kortrijk, eindigen op het WK

Wout van Aert heeft zijn cross-programma zo goed als rond, zo claimt Het Laatste Nieuws maandagochtend. De Belg van Jumbo-Visma begint eind november aan zijn veldritseizoen en zal van het WK in Hoogerheide zijn hoofddoel maken.

Van Aert is op zaterdag 26 november voor het eerst te zien tijdens de cross in Kortrijk, voor de X2O Trofee. Overigens is dat nog niet honderd procent zeker, Van Aert zou ook 'pas' op 4 december in Antwerpen kunnen beginnen. Alle crossen van de komende twee weken komen sowieso te vroeg, daar Van Aert nog volop bezig is met zijn voorbereiding.

December en januari worden de drukste maanden voor WvA, die vooralsnog dertien crossen gepland heeft staan in deze periode. Daartussen zitten de wereldbekercrossen in Antwerpen, Dublin, Gavere, Zonhoven en Benidorm. Op 15 januari rijdt hij ook het BK veldrijden in Lokeren. Na Dublin (op 11 december) en na Benidorm (op 22 januari) last Van Aert nog trainingsstages in, om zo optimaal voorbereid te zijn voor het WK en het klassieker voorjaar dat volgt.

HLN en Het Nieuwsblad zijn het nog niet helemaal eens over het programma van de Belg in januari. De nieuwjaarscross in Baal op 1 januari staat bij de één wel op de lijst en bij de ander niet. 'Baal past niet in zijn programma', schrijft Het Nieuwsblad stellig.

In het programma van Van Aert lijkt geen ruimte om klassementen na te streven, al is hij wel regelmatig van de partij in de Wereldbeker en de X2O Trofee. Laatstgenoemde is een klassement op tijd, waardoor Van Aert daar nog flink wat schade zou kunnen repareren. De puntenklassementen lijken uit zicht. Twee jaar geleden (in het seizoen 2020/2021) won Van Aert nog het wereldbekerklassement. Bij Jumbo-Visma gaat deze winter de focus meer op de juiste prikkels op de juiste momenten.

Potentieel crossprogramma Wout van Aert

November:
26: Kortrijk (X2O Trofee)

December:
04: Antwerpen (Wereldbeker)
11: Dublin (Wereldbeker)
26: Gavere (Wereldbeker)
27: Heusden-Zolder (Superprestige)
28: Diegem (Superprestige)
30: Loenhout (Exact Cross)

Januari:
01: Baal (X2O Trofee)
03: Herentals (X2O Trofee)
05: Koksijde (X2O Trofee)
07: Gullegem (Superprestige)
08: Zonhoven (Wereldbeker)
15: Lokeren (Belgisch kampioenschap)
22: Benidorm (Wereldbeker)

Februari:
05: Hoogerheide (WK)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws