Pidcock zevende bij rentree: 'Ging eigenlijk heel goed, zeker gezien mijn voorbereiding' Veldrijden
Veldrijden

Pidcock zevende bij rentree: 'Ging eigenlijk heel goed, zeker gezien mijn voorbereiding'

Pidcock zevende bij rentree: 'Ging eigenlijk heel goed, zeker gezien mijn voorbereiding'

De ogen waren zaterdag vooral gericht op Wout van Aert, maar er keerde tevens nog een andere crosser terug in koers: Tom Pidcock. In de Superprestigecross in Boom zette de talentvolle Britse renner een zevende plek neer, waar hij maar al te blij mee is.

Voorafgaand aan de koers temperde Pidcock de verwachtingen vanwege een pijnlijke knie, maar toch zagen we hem na afloop op plek zeven terug. 'Het ging eigenlijk heel goed', stelt hij na afloop vast. 'Ik ben nog ver verwijderd van de overwinning, maar als je naar mijn voorbereiding kijkt, kun je concluderen dat het goed ging.' Pidcock kampte al enige tijd met een knieblessure waaraan hij na het wegseizoen geopereerd moest worden.

Tijdens de eerste veldrit van het seizoen is het voor de crossers logischerwijs altijd even wennen, wat Pidcock dan ook beaamt. 'Het was niet de beste wedstrijd om mee te starten, gezien de modderachtige omstandigheden. Ik ben te vaak gevallen, waardoor ik wat schaafwonden heb. Daarnaast verslechterde mijn zicht, nadat ik bril had afgedaan.'

De 22-jarige Pidcock wacht nu een trainingskamp met INEOS Grenadiers op Mallorca. Dat zal hij niet volledig kunnen afwerken, want volgend weekend verschijnt hij aan de start van de Wereldbekercross in het Italiaanse Val di Sole. 'Ik heb zonet het weerbericht gekeken en het zal rond de min twee graden gaan worden. Dat gaat heel gek zijn. Ik heb wel eens op ijs gereden, maar nooit in de sneeuw.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws