Iserbyt tweede in Gullegem: 'Was als op bruine zeep rijden, maar dat doe ik wel graag' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt tweede in Gullegem: 'Was als op bruine zeep rijden, maar dat doe ik wel graag'

Iserbyt tweede in Gullegem: 'Was als op bruine zeep rijden, maar dat doe ik wel graag'

Eli Iserbyt kon Wout van Aert zaterdag het langste volgen in de Superprestige van Gullegem. Halverwege de cross moest hij zijn landgenoot echter laten gaan, waarna hij de cross als tweede voltooide.

In het flashinterview sprak Iserbyt – die de laatste maanden veel met zijn rug sukkelt – van een moeizame start. ‘In het begin was het een beetje zoeken voor mij. Ik was wat aan het sukkelen en moest steeds een paar meter laten.’ Uiteindelijk zat Iserbyt wel mee vooraan met Van Aert en zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout. De versnelling van Van Aert bleek hem daarna echter te veel. ‘Net toen Wout versnelde, halfweg de cross, had ik op de powerstroken niet de kracht. Hij reed daar wel indrukwekkend door de modder.’

Regenval maakte het parcours in Gullegem een stuk lastiger, vooral de ondergrond werd erg glad. Waar Van Aert in zijn reactie aangaf zijn bandenkeuze niet te hebben aangepast, deed Iserbyt dat wel. ‘Ik heb één keer van profiel veranderd. Van grof naar nog grover en van zacht naar heel zacht. Het was een beetje als op bruine zeep rijden. Maar dat is iets wat ik wel graag doe. Het was ook een superpubliek, dus ik heb wel genoten vandaag’, besluit Iserbyt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws