Vanthourenhout baalt van pech op spekglad parcours: 'Op zich kan ik dat wel goed' Veldrijden
Veldrijden

Vanthourenhout baalt van pech op spekglad parcours: 'Op zich kan ik dat wel goed'

Vanthourenhout baalt van pech op spekglad parcours: 'Op zich kan ik dat wel goed'

Achter Wout van Aert en Eli Iserbyt eindigde Europees kampioen Michael Vanthourenhout als derde in de Superprestige van Gullegem. Na een sterk begin verloor de Belg de aansluiting na materiaalpech, waarna hij zich tevreden moest stellen met een derde plaats.

‘In het begin ging het allemaal redelijk goed, maar daarna begon ik meer en meer fouten te maken’, vertelt Vanthourenhout. De crosser van Pauwels-Sauzen-Bingoal verloor echter definitief de aansluiting door materiaalpech, tot tweemaal toe. Wat er de eerste keer misging, wist Vanthourenhout na afloop niet precies. De commentatoren van Sporza spraken tijdens de cross van een gebroken kader. ‘Daarnaast reed ik nog een keer lek. Ik heb in ieder geval wel een deel van mijn pech gehad’, baalt Vanthourenhout.

‘Ik voelde me wel goed in het begin, maar door die lekke band viel ik een beetje alleen en was het moeilijk om terug bij Eli te komen. Al met al ben ik content dat ik nog op het podium sta’, vervolgt hij.

Vanthourenhout: 'Het gevoel was wel goed'

Na afloop spraken zowel Van Aert als Iserbyt van een spekglad parcours, veroorzaakt door de regen. ‘Het was wel even aanpassen, er was wel veel veranderd na de verkenning’, bevestigt Vanthourenhout, die wel voordeel zag in het gladde parcours. Immers won hij in december nog de sneeuwcross van Val di Sole. ‘Iedereen had wel moeite met het parcours in het begin. Op zich kan ik dat wel goed, dus het is spijtig dat ik door die lekke band een beetje uit de wedstrijd raakte. Ik maakte wat fouten om dat gat terug dicht te rijden. Maar ik ben wel tevreden na een week met veel trainingen. Ik sta weer op het podium en het gevoel was wel goed.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws