Iserbyt verspilt dure punten door mislukte start: 'Zal spannend worden' Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt verspilt dure punten door mislukte start: 'Zal spannend worden'

Iserbyt verspilt dure punten door mislukte start: 'Zal spannend worden'

Eli Iserbyt eindigde zondag op een vijfde plek in de Wereldbeker van Beekse Bergen. De crosser zag zodoende winnaar Laurens Sweeck hem tot op twee punten naderen in het klassement. De schade had echter groter voor Iserbyt kunnen zijn, daar hij bij de start uit zijn klikpedaal schoot.

‘Ik had een slechte start, want ik schoot uit het pedaal. Ik wist dat het in het bos vervolgens moeilijk opschuiven zou zijn. Het was een lange wedstrijd voor me’, zucht Iserbyt in het flashinterview. Iserbyt reed op een gegeven moment op een zestiende positie en leek zo veel van zijn voorsprong in het Wereldbekerklassement in te leveren.

In de tweede helft van de cross wist de winnaar van de eerste drie Wereldbekers zich echter te herpakken. Dusdanig dat hij in slotfase nog aansloot bij koplopers Michael Vanthourenhout, Sweeck, Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis. ‘Op het einde kwam ik nog aansluiten en daarna is het net wel of net niet, het werd net niet.’ Iserbyt had veel krachten in zijn inhaalrace gestoken en kwam dan ook als vijfde van de vijf over de finish. ‘Uiteindelijk kan ik blij zijn met mijn prestatie, maar het resultaat blijft jammer.’

Spannende strijd tussen Iserbyt en Sweeck

Niet enkel de mislukte start speelde Iserbyt parten. Ook zijn rugklachten speelden op. ‘Ik had wat moeite om in het ritme te komen, want ik had weer last.’ Al met al hield Iserbyt de schade beperkt en is hij nog steeds de leider in het Wereldbekerklassement, al is de voorsprong miniem. Iserbyt heeft 166 punten, Sweeck volgt op slechts vier punten. ‘Ik blijf leider, maar het scheelt niet veel meer. Met nog negen wedstrijden zal het spannend worden.’

Waar Iserbyt de eerste drie Wereldbekers won, gingen de laatste twee (Maasmechelen en Beekse Bergen) naar Sweeck. De volgende Wereldbeker is zondag 20 november in het Belgische Overijse.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws