Iserbyt verwacht 'open' EK veldrijden, maar krijgt net als landgenoten wel tegenslag voor zijn reisplan Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt verwacht 'open' EK veldrijden, maar krijgt net als landgenoten wel tegenslag voor zijn reisplan

Iserbyt verwacht 'open' EK veldrijden, maar krijgt net als landgenoten wel tegenslag voor zijn reisplan

Eli Iserbyt en Pauwels Sauzen-Bingoal moesten woensdag op de Koppenbergcross het onderspit delven tegenover de mannen van Baloise Trek Lions. Thibau Nys en Lars van der Haar wisten op de Bult van Melden de twee hoogste podiumplekken in beslag te nemen, voor Iserbyt restte stek drie.

'Het was een harde wedstrijd', kopte Iserbyt na afloop om te beginnen een voorzet voor open goal in. 'Ik probeerde een beetje in te delen, maar uiteindelijk was dat net niet goed genoeg. Mijn klim richting de Koppenberg was wel goed, maar de stroken in de modder waren net iets te zwaar voor mij', was de kopman van de ploeg van Jurgen Mettepenningen eerlijk in zijn oordeel.

Over de winnaar viel dus ook niet te twisten, zo stelde Iserbyt in de voor de gelegenheid opgezette interviewtent bovenop de Koppenberg. 'Thibau was duidelijk de betere. Ik denk dat hij nog valt ook, dus dat wil zeggen dat hij heel goed was', geeft Iserbyt aan. Komende zondag is hij bij het EK in het Franse Pontchateau een ploeggenoot van de laureaat van de Koppenberg, als ze zij aan zij aantreden in het blauwe Belgische tenue.

Iserbyt verwacht open EK: 'Spannende wedstrijd' 

'Het is mooi dat het zo open is, het wordt dus een heel spannende wedstrijd', laat Iserbyt weten, die ook Van der Haar nauwlettend in de gaten zal houden. 'Het zal zaak zijn om superbenen te hebben', aldus de Belg, die eerst de tijd wil nemen om zijn inspanningen van de Koppenberg goed te verwerken. 'Ik hoop dat ik hier van kan herstellen. Zondag zal het ook superlastig zijn, dus het wordt een kwestie van de beentjes omhoog, een massage en goed herstellen. Het is wel heel kort dag', doelt hij op de periode tussen de Koppenbergcross en het EK veldrijden.

Die tijdspanne komt dan ook nog onder druk te staan: de Belgische formatie zou donderdag eigenlijk vanuit Lille per trein afreizen naar Pontchateau, maar door de naderende storm Ciaran reed deze niet meer. Nu trekt men per auto naar de omgeving van Nantes, waar ook Pontchateau ligt. Naast Iserbyt en Nys treedt België aan met Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck. Gerben Kuypers, Witse Meeussen, Niels Vandeputte en Joran Wyseure.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws