Koploper Ronhaar komt ten val in Maldegem; Iserbyt en Vanthourenhout profiteren Veldrijden
Veldrijden

Koploper Ronhaar komt ten val in Maldegem; Iserbyt en Vanthourenhout profiteren

Koploper Ronhaar komt ten val in Maldegem; Iserbyt en Vanthourenhout profiteren

Eli Iserbyt heeft in Maldegem de eerste cross na het WK veldrijden weten te winnen. In een spannende veldrituitvoering wist hij na tien rondes ploegmaat Michael Vanthourenhout af te houden. Pim Ronhaar deed een goede gooi naar de zege, maar kwam jammer genoeg ten val.

Wie dacht dat (een deel van de) crossers na het WK in Tsjechië even er tussenuit zou knijpen, kwam van een koude kermis thuis. Amper drie dagen na de mondiale titelstrijd stond in het park te Maldegem alweer de volgende veldrit op het programma, in het kader van de Exact Cross. 'Ik ben hier om mij te amuseren', liet Iserbyt voorafgaand aan de cross weten.

Van de Haar was er om snel te starten na zijn pech-WK: hij dook als eerste het veld in, maar even later moest hij door een fout in de zandpassage van Niels Vandeputte twintig plekken later postvatten. Voorin namen Iserbyt en Joran Wyseure het vaandel op die manier goedkoop over. Ook Vanthourenhout nam zijn plekje aan het front gaandeweg de eerste ronde in.

Een echte schifting werd er in de eerste ronde niet gemaakt, wat local hero Emiel Verstrynge ertoe zette om de kop te pakken. Ook Spaans kampioen Felipe Orts rook zijn kans en nam het tempo maar eens in handen, maar hiermee lokte hij Vanthourenhout uit de tent. Ondanks al dat gespuis bleef de boel redelijk in elkaar verweven.

Ronhaar komt na veel aanvallen ten val in slotronde

Ronhaar besloot de boel dan maar eens op gang te trekken, maar bij het omkijken zag hij ploeggenoot Van der Haar naderen tot zijn groepje. Om die reden besloot de man uit Hellendoorn de benen toch nog maar even stil te houden, waardoor we met die twee, Iserbyt, Vanthourenhout, Vandeputte en Orts een kopgroep van zes kregen. Al bij al was het onderling moeilijk verschil maken, zo mochten we concluderen.

Naarmate de veldrit vorderde, kwam er dan toch een serieuze poging van Iserbyt op het moment dat de klok 45 minuten aangaf. Ook dat zette niet direct zoden aan de dijk; de hele bus opponenten volgde de Belgisch kampioen. Eén ronde later trachtte de Europees kampioen, Vanthourenhout, zijn move te plaatsen. De Belg liep op een counter van Ronhaar, die enkele secondes wegreed en zichzelf bocht na bocht op gang trok.

Vanthourenhout reed achter de Nederlander de kas leeg om Iserbyt tot bij Ronhaar te brengen, die op het moment van de aansluiting hard ten val kwam. Hierdoor bleven de twee jongens van Pauwels Sauzen-Bingoal over vooraan en mochten zij de koek verdelen.

Uitslag Exact Cross Maldegem mannen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws