Knie van Pidcock weer de boosdoener: 'Op dit moment is er niet echt verbetering' Veldrijden
Veldrijden

Knie van Pidcock weer de boosdoener: 'Op dit moment is er niet echt verbetering'

Knie van Pidcock weer de boosdoener: 'Op dit moment is er niet echt verbetering'

Tom Pidcock hoopte dat een goede rustperiode na het WK op de weg in Leuven hem en zijn knieklachten goed zou doen, maar is op een bittere pil gestuit: de Brit stelt voorafgaand aan zijn rentree in de cross dat zijn knie niet opgeknapt is.

'Om eerlijk te zijn, het is niet veel beter', geeft Pidcock aan tegenover VeloNews. 'Ik moet nog steeds aan mijn herstel werken en op het moment is er niet echt verbetering.' De problemen zijn teruggekomen tijdens zijn opbouw naar het crossseizoen. 'In de Vuelta was het echt niet goed, en nu is het richting de eerste veldritten weer op beginnen spelen en dat is vrij irritant. Dat is niet wat je wil als je je gewoon op de training wil focussen.'

Zodoende start Pidcock niet met al te veel verwachtingen aan zijn eerste veldrit, zaterdag in Boom. 'Niemand zou wat van me moeten verwachten. Ik heb de afgelopen jaren al laten zien dat je niet al te hoge verwachtingen van mij moet hebben in mijn eerste races.'

'Heb de afgelopen jaren al laten zien dat je niet al te veel van mij moet verwachten in de eerste races'

Tom Pidcock

Desodanks heeft de coureur van INEOS Grenadiers er wel veel zin in. 'Ik heb er een stuk meer zin in dan afgelopen jaar. Ik heb een goede break gehad en ben gemotiveerd om weer te beginnen', aldus Pidcock, die zich voornamelijk focust op het WK in Fayetteville en tegen die tijd verlost wil zijn van zijn knie-euvel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws