Van Aert en Pidcock beginnen vanaf middelste startrijen bij rentree in veldrit van Boom Veldrijden
Veldrijden

Van Aert en Pidcock beginnen vanaf middelste startrijen bij rentree in veldrit van Boom

Van Aert en Pidcock beginnen vanaf middelste startrijen bij rentree in veldrit van Boom

Wout van Aert en Tom Pidcock mogen dan de grote blikvangers zijn in de Superprestigecross in Boom zaterdag, de Belg en Brit zullen niet vanaf de eerste startrij beginnen aan de veldrit.

Een blikje in de cyclocrossreglementen van de UCI leert ons dat de startvolgorde wordt bepaald op basis van de meest recente UCI Ranking, waarop Van Aert en Pidcock respectievelijk op de 32e en 40e plaats terugkomen. Normaal gesproken betekent dit dat ze op de vierde en vijfde startrij plaatsnemen, maar dan zou iedereen die voor hen staat moeten participeren in Boom.

Van de renners die voor Van Aert staan zien we Vincent Bastaens, Joshua Dubeau, Kenny Werner, Curtis White, Michael Boros, Mathieu van der Poel, Lander Lookx, Kevin Suarez, Gage Hecht en Timon Rüegg niet terug op de voorlopige startlijst, waardoor Van Aert opschuift naar plek 22 en startrij drie. Tom Pidock stijgt naar plek 25 en startrij vier, doordat Eric Brunner, Gioele Bertolini, Gosse van der Meer, Joris Nieuwenhuis en Marek Konwa ook niet meedoen.

Andere favorieten als Eli Iserbyt en Toon Aerts staan natuurlijk wel op de eerste startrij in Boom, waar gecrost gaat worden op het terrein waar normaal dancefestival Tomorrowland gehouden wordt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws